Nieuws

Bestuurlijke vacatures Feyenoord ingevuld

on

Alle bestuurlijke vacatures bij Feyenoord zijn ingevuld. Ronald Brus en Peter van der Laan zijn door de Vrienden van Feyenoord (VvF) voorgedragen om toe te treden tot de Raad van Commissarissen (RvC) van Feyenoord en per 1 mei 2020 tot commissaris benoemd. Met deze benoemingen is de RvC van Feyenoord weer compleet. Overige leden van het toezichthoudend orgaan zijn Toon van Bodegom (voorzitter), Gérard Moussault en Sjaak Troost.  

Brus (56) studeerde Geneeskunde in Groningen. In het begin van zijn carrière was hij werkzaam als arts bij farmaceutische bedrijven in München, Milaan en New York. Vanaf 1997 is Brus betrokken als mede oprichter bij de biotech bedrijven Galapagos en Crucell en werd hij uiteindelijk CEO van Crucell en commissaris van Galapagos in het eerste decennium van deze eeuw. Vanaf 2012 is Brus CEO van MyTomorrows.

Van der Laan (60) is CEO van Supermaritime International BV, een logistiek bedrijf met Rotterdam als thuisbasis en 35 vestigingen in 17 landen. Verder is hij bestuurder bij en investeerder in diverse bedrijven. De geboren Rotterdammer is momenteel nog bestuurslid van de Stichting Continuïteit Feyenoord (STICO). Hieruit zal Van der Laan echter terugtreden, omdat vanuit Feyenoords governance principes het bestuur van de STICO niet te combineren is met een zetel in de RvC. 

De vrijvallende positie in het bestuur van de STICO wordt ingevuld door Hans Vervat. Vervat (72) is eigenaar van havenonderneming Matrans Holding. Tevens is hij bestuurslid van Havenwerkgeversvereniging Deltalinqs. De geboren Rotterdammer was commissaris van Stadion Feijenoord van 2004 tot 2018, met een onderbreking waarin hij wethouder Economie, Verkeer & Vervoer in Rotterdam was. Daarnaast was hij van 2007 tot 2018, met dezelfde onderbreking, commissaris van het Havenziekenhuis.

Feyenoord is verheugd dat drie ervaren bestuurders met verschillende zakelijke achtergronden de geledingen komen versterken en alle vacante posities nu zijn ingevuld. Tevens is Feyenoord de VvF nog altijd zeer erkentelijk voor de financiële steun en klankbordfunctie die zij de club de afgelopen jaren heeft geboden. De miljoeneninjectie van de VvF in 2010 was destijds onontbeerlijk voor Feyenoord en is achteraf een belangrijke bijdrage gebleken voor het behalen van de sportieve successen van de laatste jaren en de financiële gezondwording.

Ondertussen draagt de VvF Feyenoord nog altijd een warm hart toe en zal het de club blijven steunen waar mogelijk.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login