Nieuws

Beslissing BAM-plan Kuip uitgesteld tot maart

on

Feyenoord, Stadion en Sportclub gaan in de komende weken doorrekenen of het plan van BAM voor de vernieuwbouw van de Kuip haalbaar is. Afgelopen weekeinde heeft het bouwbedrijf gedetailleerde gegevens aangeleverd bij de ‘Feyenoord-familie.’ In maart zal deze rekenexercitie worden afgerond.

Dat betekent dat, zoals eerder de bedoeling was, er eind deze maand nog geen definitief besluit valt over het plan van BAM. Het proces zal tijdelijk worden geleid door Jos van der Vegt (ex-verkenner), René van Ierschot (RvC stadion) en Dick van Well (RvC BVO). Zij nemen per direct de rol van projectleider Hans Vervat over.

Daarmee breekt een nieuwe fase aan in de soap rond de vernieuwbouw van het Feyenoord-stadion. De nieuwe projectleiders verwachten met de gegevens die nu voorhanden zijn over enkele weken een besluit te kunnen nemen. Of het plan van BAM daadwerkelijk haalbaar is, moet dus nog blijken. “We realiseren ons dat iedereen nieuwsgierig is, maar we zullen nog veel moeten rekenen en puzzelen,” aldus Van Ierschot op de officiële website van Feyenoord.

Bouwbedrijf BAM liet eerder deze maand nog weten dat het plan, of eigenlijk de plannen (een variant met 63.000 en één met 70.000 plaatsen), binnen de beoogde bouwsom van 200 miljoen zou blijven.

Vervat, inmiddels dus ex-projectleider, bleef ondanks die woorden van Fokkeline Lakerveld van BAM, voorzichtig in zijn voorspelling of het bedrijf daadwerkelijk een go zou krijgen voor de vernieuwbouw van het stadion. “Ik acht de kans op fifty-fifty,” zei hij destijds.

Feyenoords algemeen directeur Eric Gudde was tijdens de nieuwjaarsreceptie van de club ook heel duidelijk. “Je moet geen overhaaste en ondoordachte beslissingen nemen. Het gaat om de toekomst van de club. Dit kan je maar één keer goed doen. Wij moeten bijna tot achter de komma weten dat je onderaan de streep een substantiële plus overhoudt.”

Ook Van Ierschot en Van Well hadden hun twijfels of de keuze nog wel op BAM zou vallen voor dit grootschalige project.

Bron: Rijnmond.nl

IMG_7237.PNG

You must be logged in to post a comment Login