Nieuws

Berghuis wil topscorer van Nederland worden

on

De aanvoerder van Feyenoord stond opgetogen voor de camera’s van FoxSports na zijn geweldige doelpunt tegen Willem II. Hij was lekker, ja.” Begon Berghuis over het doelpunt waarbij hij de bal over doelman Robbin Ruiter krulde: “Het komt ook niet vaak voor, zo’n moment. In welke situatie ik ook zat, of ik nou op nul of vijf; had, ik had deze altijd geschoten. Dit soort situaties gebeuren niet zo vaak. Pak je kans.”

Berghuis: “De eerste helft was degelijk, al komen we wel weer op 1-0 achter. Dat is de derde keer dit seizoen. De paniek viel wel mee. Het vertrouwen zit wel goed in deze ploeg. De 1-1 was heel belangrijk, dat je weer terug in de wedstrijd bent.”

Berghuis zag zijn ploeggenoot Bryan Linssen zijn eerste Feyenoord-competitiedoelpunt maken: “Hij heeft al veel Eredivisie-goals gemaakt, maar scoorde in de eerste vier wedstrijden nog niet, plus voorbereiding. Dit is wel lekker voor zijn vertrouwen. Hij heeft echt een neusje voor de goal, in de eerste helft kreeg hij ook al een kans. Hij komt wel altijd in de positie, het is alleen nog het afwerken.”

Verslaggever Leo Oldenburger is benieuwd of Berghuis zijn telefoon uit houdt als hij zich de komende week bij Oranje meldt. Berghuis moet lachten en laat weten zijn telefoon gewoon aan te houden. Berghuis laat nogmaals weten heel blij te zijn bij de club en dat er nog geen andere club zich gemeld heeft en het moet echt een club zijn die bij hem past.

Berghuis laat aan verslaggever Oldenburger weten dat hij zichzelf als doel gesteld heeft om topscorer van Nederland te worden. Met zes doelpunten uit vier wedstrijden is Berghuis al aardig op weg.

You must be logged in to post a comment Login