Nieuws

Berghuis: “We gaven de scheidsrechter de keuze om voor penalty te fluiten”

on

Steven Berghuis stond na afloop van de Europa League wedstrijd tegen Wolfsberger AC voor de camera van RTL 7 en gaf tegenover Marcel Maijer zijn mening over de met 1-4 verloren wedstrijd en de dubieuze rol die scheidsrechter Jovanovic in het duel speelde.

Volgens Steven Berghuis waren er van de drie gegeven penalty’s er zeker twee vrij onterecht gegeven. Berghuis liep na afloop van de wedstrijd naar de Servische scheidsrechter en liet weten “dat twee penalty’s vrij makkelijk gegeven zijn en helemaal de laatste.” Berghuis verwijt zijn team dat ze de scheidsrechter bij de eerste twee penalty’s de keuze gaven om voor een penalty te fluiten. “Dat doen we zelf fout. Het heeft zeker niet aan de scheidsrechter gelegen.”

Volgens Berghuis had Feyenoord in de tweede helft een goede fase waarin Feyenoord de 2-2 had moeten maken, maar dat laat zijn ploeg na.
“De eerste helft was natuurlijk erg onder de maat. Toen kwamen we aardig terug na de 1-2 en daarna hadden we twee honderd procent kansen op de 2-2 en die maak je niet en daarna valt ie aan de andere kant en wordt het 1-3.”

Berghuis vond dat zijn ploeg moeizaam speelde: “We speelden in een ander systeem 4-4-2 in een ruit en ik denk dat we daarin moeite hadden om elkaar te vinden. Het is de eerste keer dat we zo hadden gespeeld.”

Op de vraag wat voor gevoel Berghuis overhield aan de wedstrijd antwoordde Berghuis: “Een heel erg slecht gevoel natuurlijk. Je verliest thuis met 1-4 van Wolfsberger. Dat is gewoon pijnlijk en dat is niet waar we willen zijn met deze club, maar dat is wel de realiteit.”

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login