Nieuws

Berghuis: “We blijven die fouten herhalen”

on

Feyenoord heeft wederom dure punten gemorst in de Eredivisie. Een week na de misstap tegen Fortuna Sittard (0-2) ging het op bezoek bij ADO Den Haag wéér mis: 2-2. Steven Berghuis baalt dan ook als een stekker. 

“Het zit hem vooral in het voetballen. Initiatief blijven nemen, blijven inschuiven, de bal willen hebben”, sombert de buitenspeler tegenover de camera van FOX Sports. “We moeten op de juiste momenten vooruit spelen, maar spelen toch weer achteruit, waardoor ADO naar voren kan. Daar lopen we zo vaak tegenaan, dan maak je het jezelf zo moeilijk elke keer.”

“Het veld is snel en glad, dus je kan de bal zo makkelijk tussendoor spelen. Dan moet je niet twijfelen. Daar hebben we het vaak over gehad, maar we blijven die fouten herhalen”, weet Berghuis, die weerspreekt dat dit met kwaliteit te maken heeft. “Af en toe worden die ballen wel gespeeld. Het is de mindset; als die bal er ligt moet je gewoon spelen. Dat doen we niet.”

Feyenoord lijkt daardoor in niemandsland verder te gaan: nummer drie lijkt al bijna vast te staan. Maar Berghuis vindt alsnog dat de tweede seizoenshelft interessant is. “Er is sowieso veel winst te behalen in de manier van spelen. Ook tegen dit soort clubs. ADO wil de strijd aangaan, maar dan moet je gewoon goed voetbal neerleggen.”

Bron: soccernews.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login