Nieuws

Berghuis: ‘Vorige week hebben we heel veel dingen verkeerd gedaan en vandaag veel dingen goed’

on

Steven Berghuis weet dat De Kuip ongeduldig is wanneer Feyenoord op achterstand komt. Dat gebeurde ook tegen Ajax, maar de reactie van de Rotterdammers had niet beter gekund. Uiteindelijk werd het 6-2, terwijl Feyenoord vorige week met 3-1 verloor bij PEC Zwolle.

“Voetbal ligt dicht bij elkaar”, zegt Berghuis tegen de NOS. “Vorige week hebben we heel veel dingen verkeerd gedaan en vandaag veel dingen goed. We stonden veel dichter op elkaar. De 1-1 hielp heel erg. We kwamen 0-1 achter door Lasse Schöne. De 1-1 was belangrijk. Dat bracht het geloof terug. De mensen in het stadion dachten ook: gaat het nou weer zo’n wedstrijd worden? Ik denk dat het goed is geweest dat we rustig bleven.”

De supporters van Feyenoord zien een achterstand zo snel mogelijk gerepareerd worden. “Als je een tegenslag krijgt en je komt achter, is De Kuip heel ongeduldig. Ze schreeuwen je naar voren, maar je kunt niet zomaar uit je positie lopen”, zegt Berghuis. “Dan word je gestraft. We hebben geweldige goals gemaakt, denk ik.”

Berghuis noemt het een ‘prachtige middag’. “Iedereen is blij, iedereen scoort en geeft assists. We kregen er twee tegen, maar de verdedigers zijn ook happy. Dit is waar je het voor doet. Een prachtige middag.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login