Nieuws

Berghuis kritisch op ploeggenoten: “Je speelt bij Feyenoord!”

on

Feyenoord boekte zaterdagavond tegen Vitesse de eerste thuiszege in competitieverband sinds 27 augustus, toen Willem II met 5-0 aan de kant werd gezet. Vleugelaanvaller Steven Berghuis stelt echter vast dat er nog veel werk aan de winkel is voor de regerend landskampioen.

Het was Berghuis opgevallen dat de Feyenoord-supporters begonnen te morren. “Als er een bal achteruit wordt gespeeld, dan hoor ik dat wel, ja”, vertelt hij aan de NOS. “We begonnen heel goed en dat moet je dan doortrekken, maar dat deden we niet. We speelden ballen achteruit en durfden geen mannen in de dekking aan te spelen. Dan kom je ook niet aan voetballen toe.”

Berghuis bestrijdt dat de spelers van Feyenoord met angst op het veld staan, maar beaamt dat er voorzichtig gevoetbald wordt. “Die ballen moeten wel ingespeeld worden. Je speelt bij Feyenoord! Dus je moet gewoon iemand aan kunnen spelen met een man in de rug.” De linkspoot kijkt dan ook niet met een voldaan gevoel terug op de driepunter tegen Vitesse. “Ik vind dat die lat wel omhoog moet. Wij kunnen veel beter dan dit.”

Bron: Voerbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login