Nieuws

Berghuis is zeer te spreken over Advocaat en Arnesen

on

Steven Berghuis (28) gebruikt deze voetballoze periode om te investeren in zichzelf. De aanvoerder van Feyenoord gelooft volgens het Algemeen Dagblad in de aanpak van trainer Dick Advocaat en technisch directeur Frank Arnesen.

Berghuis laat aan de ochtendkrant weten dat hij in eerste instantie veel binnen is gebleven. De captain van Feyenoord heeft veel tijd met zijn dochtertje Joy doorgebracht. Die kleine begint te lopen.

Berghuis zegt tegen het AD.nl dat hij het mist om voor publiek te spelen. De vorm van Feyenoord voordat de competitie stopte was goed. De vraag ‘wat als’ stelt Berghuis zichzelf nooit. Volgens Berghuis weet je het toch nooit. De titelrace leefde volgens de aanvoerder niet heel erg.

Berghuis sprak met Dick Advocaat en Frank Arnesen over zijn toekomstplannen bij Feyenoord. Steven is zeer te spreken over Arnesen en Advocaat. Volgens Berghuis zijn Advocaat en Arnesen niet zo snel tevreden. Dat bevalt hem heel erg. Als de trainer en de td die signalen afgeven dan moet iedereen daarin mee.

De trainer bleef de spelersgroep prikkelen. Hij wilde steeds meer en het moest steeds beter. ‘Anders ga je eruit’, zei Dick altijd. Advocaat is rechtdoorzee. Naar iedereen.

Berghuis gaat verder in het AD.nl: “Advocaat heeft mij aanvoerder gemaakt. En ik waardeer de rol die ik onder hem heb heel erg. Ook het feit dat we terugkeerden naar een team dat iedereen kon verslaan. Ik verlies gewoon niet graag en ik wil meedoen om het kampioenschap.” Dat is alweer jaren geleden. De landstitel? Daar moet Feyenoord straks voor gaan en dat straalt Advocaat ook uit.

Advocaat en Arnesen willen volgens de trotse aanvoerder echt iets neerzetten. Dat stralen ze ook uit naar de groep en dat is een belangrijk sfeertje voor een topclub. Dat miste Berghuis wel en dat is terug bij Feyenoord. De jeugd die aanhaakt als ze het echt laten zien. Bij Feyenoord hebben we nu Malacia, Kökçü, Bijlow en Geertruida die speeltijd pakken. Die hebben het zelf afgedwongen. Onder Stam was het opstellen van jeugdspelers vaak vooral noodgedwongen.’’

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login