Nieuws

Berghuis: “Het was gewoon geen goede dag voor mij”

on

De uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (2-2) was niet het duel van Steven Berghuis. De dit seizoen zo trefzekere aanvaller miste in het Cars Jeans Stadion een aantal goede kansen om Feyenoord aan de overwinning te helpen.

Berghuis miste kort voor de 1-1 een uitgelezen mogelijkheid op de 0-2 en kreeg in de slotfase nog twee grote kansen op de winnende goal. ‘Ik heb te veel kansen gemist vandaag. Ik denk dat ik zeker drie goals had moeten maken. Dat ik dat niet heb gedaan, reken ik mezelf aan. Ik verwacht meer van mezelf,’ stak Feyenoords clubtopscorer na afloop de hand in eigen boezem.

Volgens Berghuis dacht hij bij een aantal kansen te veel na. ‘Dat heb ik soms op kunstgras, dat ik te veel nadenk over hoe de bal naar me toe komt rollen. Dat is toch anders dan op gewoon gras. Op zich raakte ik de ballen wel goed, maar het was gewoon geen goede dag voor mij. Ik zit lekker in mijn vel, maar een dag als deze zit er helaas wel eens tussen,’ aldus de aanvaller.

Nadat ADO Den Haag op slag van rust gelijkmaakte, brak voor Feyenoord een mindere fase aan. Berghuis: ‘Het geloof en vertrouwen zijn wel aanwezig, maar het is normaal dat je even schrikt als het ineens gelijk wordt. Zeker als je in een periode zit waarin wij nu zitten. We creëren genoeg kansen, maar die moeten er wel in. Dat is voor een deel pech, maar het gebeurt ons wel te vaak dit seizoen. We moeten er voor zorgen dat die situatie snel verandert.’

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login