Nieuws

‘Berghuis heeft Van Bronckhorst ‘verrot gescholden’ op training’

on

Steven Berghuis heeft Giovanni van Bronckhorst ‘verrot gescholden’ op de training van Feyenoord. Dat vertelde Johan Derksen maandagavond bij Veronica Inside. Berghuis werd door Van Bronckhorst gepasseerd tegen FC Utrecht vanwege een incident op de training.

VTBL meldde dat Berghuis betrokken was bij een vechtpartij op de training van Feyenoord, maar Derksen claimt dat er meer aan de hand was. “Hij heeft iemand nageschopt en toen Van Bronckhorst daar wat van zei, heeft hij hem helemaal verrot gescholden. Daar is Van Bronckhorst boos over”, zegt Derksen.

Van Bronckhorst greep in en passeerde Berghuis voor het duel met Utrecht. Onbegrijpelijk, vindt Derksen. “Ik vind dat Van Bronckhorst een ontzettende blunder heeft begaan. Je kunt niet het elftal, de club, de seizoenkaarthouders en de supporters straffen door de meest creatieve aanvaller van allemaal niet op te stellen. Dan moet je hem maar op een andere manier zien te pakken.”

Derksen vindt ook niet dat Van Bronckhorst hard in had moeten grijpen. “Die vrijheid moet je ze geven. Dat hoort bij de voetballerij, dat is emotie. Dan is die jongen het kwijt. Wat maakt dat uit? (…) Ik vind Van Bronckhorst een sympathieke man, maar een slechte coach. Het gaat ten koste van het elftal. Zijn taak is het optimale rendement uit de selectie te halen. Dat heeft hij niet gedaan, omdat hij zich al het hele jaar ergert aan het gedrag van de speler.”

Berghuis werd alsnog ingebracht tegen Utrecht, maar René van der Gijp en Derksen hadden dat niet gedaan. “Ik had hem niet ingebracht, maar een half uur warm laten lopen. Van Bronckhorst wilde laten zien dat hij het een eng en vervelend ventje vindt”, zegt Gijp.

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login