Nieuws

Berghuis: ‘Er zit kwaliteit in de jongens die spelen, maar ook in de jongens die niet spelen’

on

Steven Berghuis heeft Yassin Ayoub een hart onder de riem gestoken. De middenvelder komt amper aan de bak in Rotterdam-Zuid en zit op de bank.

“Hij heeft de kwaliteiten om in Feyenoord 1 te spelen en ook echt iets toe te voegen”, vertelt Berghuis aan FOX Sports. De aanvaller merkt op dat de Feyenoord-selectie veel kwaliteit heeft. “Er zit kwaliteit in de jongens die spelen, maar ook in de jongens die niet spelen.”

Ayoub is positief, ondanks dat hij niet speelt. Berghuis: “Ja, maar wat moet je dan? Hij is ook niet blij. Je blijft hard werken om jezelf fit te houden. Die kans gaat komen. Dan moet je er klaar voor zijn.”

Berghuis beseft wat er dit weekend op het spel staat voor Feyenoord. “Als Heracles Almelo van ons wint, gaan ze over ons heen. Dat neem je wel mee”, zegt de Feyenoorder, die het geen probleem vindt dat zijn club een wedstrijd minder gespeeld heeft dan de rest. Daardoor blijft er een achterstand te zien op de ranglijst. “Ik doe er niet zo heel moeilijk over.”

“Het is zoals het is. De achterstand is er. Ik denk dat we meer naar onszelf moeten kijken en betere wedstrijden moeten afleveren. De stand weet ik. Die zit in m’n hoofd. Ik kijk er niet iedere dag naar. Als we winnen van VVV is dat weer gelijk.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou