Nieuws

Berghuis: “Er is altijd een kans, dus zondag ook”

on

Feyenoord heeft dit seizoen best veel punten bij elkaar gesprokkeld en staat ‘maar’ vijf punten achter op de nummer twee van de Eredivisie Ajax. Het veldspel van de Rotterdammers is echter niet goed, weet ook rechtsvoor Steven Berghuis.

De aanvaller vertelt in het Algemeen Dagblad over het afgelopen duel met FC Groningen: “Na de vroege 1-0 creëerden we genoeg kansen, dat is positief. Alleen moet je jezelf als ploeg dan wel belonen. Het speelveld kleiner houden en de juiste keuzes blijven maken aan de bal. Dan komen we in onze kracht.”

Zelf kreeg Berghuis de kritiek dat hij zich veel te vaak af liet zakken, waardoor hij meer een middenvelder was dan een buitenspeler. “Mijn taak aan de bal is belangrijk zijn in het aanvalsspel. Daarbij hoort creatief zijn en kansen creëren voor mij en mijn teamgenoten. Ik denk dat er met positiewisselingen en het gebruikmaken van de ruimtes niks mis is, alleen moet ik hiervoor wel de juiste momenten kiezen. Tegen FC Groningen kwam ik soms te snel op het middenveld.”

Is het huidige PSV niet gewoon een maatje te groot voor Feyenoord? “Er is altijd een kans, dus zondag ook. Er zit zoveel meer in ons elftal dan dat wij vaak laten zien. Het zit ‘m vooral in de rust aan de bal. Aan de durf om iets te doen als je aan de bal bent. Ja, dat heeft met vertrouwen te maken. Vaak zie je ook dat we bij een voorsprong meer durven, meer lef tonen. Dat was bij Heracles-uit bijvoorbeeld zo.”

Bron: Soccernews.nl

Aanbevolen voor jou