Nieuws

Berghuis: “De trainer is de belangrijkste man binnen de organisatie, zelfs belangrijker dan de beste speler”

on

Tenslotte verscheen ook nog Steven Berghuis voor de microfoon van Christian Willaert van FoxSports.
Berghuis vond dat er weinig variatie in het spel van Feyenoord zat. “Weinig loopacties. Jørgensen stond elke keer tegenover drie centrale verdedigers, als je dan vanuit het middenveld loopacties maakt, dan trek je mensen eruit, maar dat gebeurde weinig. Het was vrij statisch.”

Berghuis gaf ook uitleg waarom hij bij de trainer heeft aangegeven dat hij vandaag op de bank wilde starten: “Ik heb niet de voorbereiding gedraaid zoals alle anderen, maar toch alles kunnen spelen, zelfs bij Oranje. Daar ben ik zelf wel tevreden over, blij mee. Maar ik voelde wel dat de mentale frisheid en de fysieke frisheid gewoon afnam de laatste wedstrijden.” Volgens Berghuis is het tegen zijn natuur in om dat zelf aan te geven, maar het kwam ook niet echt vanuit de staf, dus heb ik zelf de keuze gemaakt.

Tot slot wilde Willaert weten of het spelers echt niet uitmaakt wie er voor een groep als trainer staat. Volgens Advocaat maakte heet een speler niet uit wie er voor een groep staat. Of het nou Jantje, Pietje of Keesje is. Berghuis is het niet eens met de mening van zijn trainer. “Als ik naar mezelf kijk is de trainer de belangrijkste man binnen de organisatie. Zelfs belangrijker dan de beste speler van zijn selectie. Hij bepaalt de norm, de standaard, de manier van spelen.”
Berghuis wilde verder niet ingaan op de naam van Arne Slot: “Dat is nog lang niet zeker toch? Ik heb gelezen dat hij in de belangstelling staat van meerdere clubs.”

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply