Nieuws

BENEFIETWEDSTRIJD VOOR SOPHIA LEVERT RUIM 120.000 EURO OP

on

De benefietwedstrijd tussen Feyenoord en FC Dordrecht (2-0), die op woensdag 22 maart van dit jaar werd gespeeld in De Kuip, heeft € 120.623,47 opgebracht. Dit fraaie bedrag prijkte dan ook op de cheque die algemeen directeur Eric Gudde woensdagmiddag overhandigde aan het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis..

Het Sophia Kinderziekenhuis zal de opbrengst gebruiken om extra onderzoek te doen naar sikkelcelziekte. Sikkelcelziekte is een ernstige chronische bloedziekte die gekenmerkt wordt door hevige bloedarmoede en het optreden van periodieke aanvallen, sikkelcelcrisen genaamd. De ziekte veroorzaakt na verloop van tijd ernstige achteruitgang van de organen.

.

Namens het Sophia Kinderziekenhuis nam kinderarts-hematoloog Marjon Cnossen de cheque dankbaar in ontvangst. ‘We willen onderzoeken hoe we sikkelcelziekte milder kunnen laten verlopen en mogelijk zelfs in de toekomst op een veilige manier kunnen genezen. Gentherapie en beenmergtransplantatie spelen hierbij een belangrijke rol. Om dat onderzoek te kunnen doen, is veel geld nodig. Daarom zijn wij enorm blij met dit prachtige bedrag. We willen Feyenoord, FC Dordrecht en alle supporters die hebben bijgedragen dan ook hartelijk bedanken voor hun steun. Namens het Sikkelcelteam van het Sophia Kinderziekenhuis, maar bovenal namens alle gezinnen die te maken hebben met deze ernstige bloedziekte.’

.

Feyenoord-supporters konden rondom de Benefietwedstrijd op diverse manieren het goede doel steunen. Uiteraard door een kaartje te kopen, maar ook door mee te doen aan een SMS-actie en/of een sjaal te kopen in de Feyenoord Fanshop. Daarnaast zorgde een veiling van de speciale wedstrijdshirts, met daarop het logo van Sophia, voor een mooi bedrag.

.

Meer informatie over sikkelcelziekte vind je op de website van het Sophia Kinderziekenhuis. 

.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login