Nieuws

Beloften winnen met 6-2 van Jong NAC Breda

on

Mede door drie treffers van John Goossens heeft Jong Feyenoord/Excelsior maandagavond de eerste competitiezege van het seizoen geboekt. De middenvelder besliste het duel met Jong NAC Breda op Varkenoord door in de slotfase twee vrije trappen op vrijwel identieke wijze te benutten. Ook Mitchell Te Vrede, Elvis Manu en Harmeet Singh waren trefzeker voor de ploeg van het trainersduo Patrick Lodewijks en Pierre van Hooijdonk, die met maarliefst 6-2 te sterk was voor de bezoekers.

Een dag nadat hij in het laatste half uur van N.E.C. – Feyenoord na maandenlange afwezigheid zijn rentree had gemaakt, kon Jean-Paul Boëtius zich direct opmaken voor de volgende wedstrijd. In het thuisduel van Jong Feyenoord/Excelsior met Jong NAC Breda was een basisplaats weggelegd voor de talentvolle aanvaller, die samen met Mitchell Te Vrede en Elvis Manu de voorhoede vormde van het beloftenelftal.

Waar Boëtius, die na 45 minuten werd vervangen door Sekou Cissé, zich in Nijmegen direct van waarde toonde door een van de drie Rotterdamse doelpunten voor zijn rekening te nemen, onderscheidde hij zich op Varkenoord vooral als aangever. Na een half uur spelen stond hij aan de basis van het openingsdoelpunt, toen doelman Bryan Struis zijn afstandsschot niet onder controle kreeg en Goossens van dichtbij de rebound kon binnen tikken. Enkele minuten later bediende hij met een slim balletje Te Vrede, die vervolgens uitstekend afrondde door de bal hard en zuiver in de linkerbenedenhoek te schieten: 2-0.

Door de twee treffers ging Jong Feyenoord/Excelsior met een comfortabele 2-0 voorsprong de rust in, al had de marge groter moeten zijn. Onder meer Joey Sleegers, Elvis Manu en ook Te Vrede hadden het duel vroegtijdig kunnen beslissen, al had Stipe Perica namens de bezoekers ook voor een ander spelbeeld kunnen zorgen. De Kroatische spits kreeg al in de eerste minuut van het duel een enorme mogelijkheid op de 0-1, maar oog in oog met doelman Boy de Jong schoof hij de bal ruim naast.

Dat de thuisploeg ondanks een marge van twee doelpunten niet in veilige haven verkeerde, bleek al snel na aanvang van het tweede bedrijf. De kans van Perica mocht dan het enige serieuze gevaar zijn dat Jong NAC Breda tot dan toe wisten te stichten, na een klein kwartier spelen stond er zomaar 2-2 op het scorebord. Alex Schalk sloeg in een tijdsbestek van enkele minuten tweemaal toe en deed daarmee de voorsprong van de thuisploeg teniet.

Met de comeback van Jong NAC Breda verdween ook langzaam het bij vlagen frisse en frivole spel dat de ploeg van Lodewijks en Van Hooijdonk tot dan toe had laten zien. Dat laatste was deels te wijten aan de hevige regenbuien die tijdens de wedstrijd over Varkenoord trokken, wat de kwaliteit van de grasmat niet ten goede kwam.

Des te knapper was het dat Jong Feyenoord/Excelsior zich herstelde en een klein half uur later alsnog met een grote overwinning van het veld stapte. Dat was met name te danken aan Goossens, die twee vrije trappen vanaf de rechterkant op schitterende en vrijwel identieke wijze benutte. Omdat het verzet van Jong NAC Breda daarmee gebroken was, kon de thuisploeg in de laatste minuten via Manu en Singh verder uitlopen. Zij bepaalden de eindstand op maarliefst 6-2, waarmee de eerste competitiezege van dit seizoen een feit was voor de Beloften.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong NAC Breda 6-2
Scoreverloop:
30’ 1-0 Goossens
36’ 2-0 Te Vrede
55’ 2-1 Schalk
57’ 2-2 Schalk
72’ 3-2 Goossens
81’ 4-2 Goossens
86’ 5-2 Manu
90’ 6-2 Singh

Opstellingen
Jong Feyenoord/Excelsior: De Jong; Van Deelen, Van Beek, Kongolo, Nelom; Singh, Sleegers, Goossens; Manu, Te Vrede en Boëtius (46’ Cissé).
Jong NAC Breda: Struis; Gommeren, Maatsen, Van der Weg, Kazanci; Swerts, Schalk, Van den Herik; Hooi, Perica en El Allouchi.

Scheidsrechter: Bax

Geel: Van den Herik, Perica (Jong NAC Breda)

Bron: Feyenoord.nl

20130916-205210.jpg

You must be logged in to post a comment Login