Beloften winnen met 2-0 van Jong Willem II

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond goede zaken gedaan in de Beloftencompetitie divisie B door koploper Jong Willem II met 2-0 te verslaan. Dankzij de zege staan de beloften nog maar één punt achter de Tilburgers op de ranglijst. Op Varkenoord kwamen beide goals tot stand via dode spelsituaties. Twee keer was John Goossens de aangever, even zo vaak was Mitchell Te Vrede de afmaker. Otman Bakkal speelde voor het eerst sinds zijn terugkeer bij Feyenoord een volledige wedstrijd.

Door de afwezigheid van een echte rechtsbuiten acteerde Jong Feyenoord/Excelsior tegen Willem II in de eerste helft in een tweespitsen formatie, waarbij de voorhoede werd gevormd door Mitchell Te Vrede en Elvis Manu. Achter hen werd het middenveld bevolkt door vier spelers die veelvuldig van positie wisselden. De beloften hoopten hiermee de bezoekers te verrassen, maar hadden in balbezit moeite om de ruimtes op het veld te vinden.

Van snel combinatiespel was zodoende weinig sprake, waardoor de lange bal naar voren geregeld de enige uitweg was. Omdat Te Vrede en Manu moesten opboksen tegen vier verdedigers, wist Jong Feyenoord/Excelsior echter ook op die manier nauwelijks gevaarlijk te worden.

Tot de rust waren de twee aanvallers desondanks één keer hun directe belagers te snel af. Na een slimme steekpass van Joey Sleegers vanaf het middenveld ging Manu met de bal aan zijn voet richting het vijandelijke doel. Daar hoefde hij de bal alleen maar breed te leggen op Te Vrede voor een gegarandeerd doelpunt, maar de aanvaller besloot voor eigen succes te gaan en stuitte op de keeper. Ruim vijf minuten later wist Manu de bal na een fraaie lob van Goossens wel in het net te werken, maar dit keer bleek de aanvaller buitenspel te staan.

Dat Jong Feyenoord/Excelsior desondanks met een voorsprong de rust in ging, was te danken aan een hoekschop in de slotminuut van de eerste helft. Goossens gaf die vlijmscherp voor het doel, waar Te Vrede van dichtbij binnenkopte.

Een kwartier na rust was het recept vrijwel hetzelfde bij de totstandkoming van de tweede goal van de beloften, alleen kwam de voorzet dit keer uit een vrije trap in plaats van een hoekschop. Goossens krulde de bal vanaf de rechterkant van het veld richting de eerste paal, waar Te Vrede opnieuw voor zijn man kwam en alleen maar met zijn hoofd tegen de bal hoefde te lopen voor de 2-0.

In de tweede helft speelde Sleegers wat meer vanaf de rechterflank, waardoor de beloften weer in hun vertrouwde veldbezetting voetbalden. Het gevolg was dat het combinatiespel wat beter verliep dan voor rust, al bleef Jong Feyenoord/Excelsior te slordig in balbezit om de bezoekers echt in problemen te brengen.

Wel slaagde Jong Feyenoord/Excelsior erin om zelf vrijwel geen kans weg te geven, waardoor de bezoekers niet veel verder kwamen dan een vrije trap die vervaarlijk richting de verre hoek van het doel krulde, maar knap onder de lat vandaan werd getikt door keeper Ronald Graafland. Zodoende boekten de beloften uiteindelijk een verdiende overwinning op de koploper.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong Willem II 2-0
45’ 1-0 Te Vrede
59’ 2-0 Te Vrede

Scheidsrechter: Blank

Opstellingen:
Jong Feyenoord/Excelsior: Graafland; Lopes Cabral, Kongolo, Mattheij, Brito; Sleegers, Bakkal, Singh, Goossens; Te Vrede en Manu.

Jong Willem II: Branderhorst; Rijnvos, Van Zeelst, Van Huijgevoort, Deckers (67’ Derkx); Van der Ven, Vleugels (82’ Brok), Sanusi (88’ Aerts); Mathieu, Mamedov en Lumu.