Nieuws

Beloften verslaan kampioen Jong Vitesse met 3-0

on

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandag de beloftencompetitie afgesloten met een knappe 3-0 overwinning op Jong Vitesse, dat zich vorige maand tot kampioen kroonde. Een zeer jonge ploeg onder leiding van Roy Makaay was te sterk voor de bezoekers uit Arnhem en pakte drie punten dankzij goals van Sem van der Pijl, Bart Nieuwkoop en Jari Schuurman.

Het doelpunt waarmee Sem van der Pijl zijn ploeg halverwege de eerste helft op voorsprong zette, kwam voor Jong Feyenoord/Excelsior op het juiste moment. De ploeg was tot dat moment weinig kansrijk geweest, maar zette het spel na de openingstreffer volledig naar zijn hand. Van der Pijl kopte raak uit een hoekschop, nadat Nieuwkoop de bal met zijn hoofd voor het doel had gebracht.

De voorsprong was een knappe prestatie, omdat de thuisploeg volledig bestond uit A-junioren van Feyenoord, die het opnamen tegen een elftal waarin verschillende spelers al ervaring in de Eredivisie hadden opgedaan. Bovendien kroonde Jong Vitesse zich vorige maand tot kampioen van de beloftencompetitie.

Jong Feyenoord/Excelsior trok zich daar allemaal weinig van aan en tikte de bezoekers bij vlagen van het kastje naar de muur. Dat Bart Nieuwkoop tien minuten na de openingstreffer de 2-0 maakte, was ook niet meer dan terecht. De middenvelder kreeg de bal uit de rebound na een knappe aanval voor zijn voeten en zag zijn van richting veranderde schot achter de Vitesse-keeper eindigen.

Na rust waren de verhoudingen op het veld meer in evenwicht, maar desondanks hield Jong Feyenoord/Excelsior betrekkelijk eenvoudig stand. Hoewel Jong Vitesse bij het begin van de tweede helft iets gretiger uit de startblokken kwam, waren de beste kansen na rust uiteindelijk voor de thuisploeg. Zo zag Calvin Verdonk een vrije trap net naast eindigen. Daar tegenover stond een goede mogelijkheid voor Vitesse-invaller Mohamed Hamdaoui, die prima in stelling werd gebracht door Uros Djurdjevic, maar van dichtbij stuitte op keeper Van der Linden.

Vlak voor tijd had Jari Schuurman aan de andere kant van het veld meer succes. Hij kreeg een voorzet op maat vanaf de rechterkant en bepaalde de eindstand op 3-0 met een schot dat door de benen van de keeper binnen ging.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong Vitesse 3-0
Scoreverloop:
23’ 1-0 Van der Pijl
34’ 2-0 Nieuwkoop
89’ 3-0 Schuurman

Geel: Van der Pijl (Jong Feyenoord/Excelsior)

Opstellingen:
Jong Feyenoord/Excelsior:
 Van der Linden; Gronsveld, Verdonk, Van der Pijl, Van Eijck; De Vos (80’ El Baad), Schuurman, Nieuwkoop; Idrissi (76’ Herrmann), Van der Struis en Slabbekoorn (60’ Hamer).
Jong Vitesse: Dronkers; Lelieveld, Bosz, Linthorst, De Kler (46’ Verloo); Lieftink, Gouw (46’ Hamdaoui), Osman; Koryan, Djurdjevic en Dauda (75’ Munter).


Bron: Feyenoord.nl  

You must be logged in to post a comment Login