Beloften verliezen met 4-0 van Jong Vitesse

Een zeer jeugdig Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond de uitwedstrijd tegen Jong Vitesse verloren. De huidige koploper in Beloftencompetitie Divisie A, die met negen spelers uit de eerste selectie aantrad, was met 4-0 te sterk voor de Rotterdammers. Het elftal van Jong Feyenoord/Excelsior bestond volledig uit spelers van Feyenoord A1 en werd om die reden ook gecoacht door Roy Makaay. ‘Voor mijn jongens was deze wedstrijd een heel goede leerschool’, zei hij na afloop.

Hoewel de eindstand een ander verhaal vertelde, was Jong Feyenoord/Excelsior voor rust de bovenliggende partij. Het elftal creëerde een handvol grote kansen, maar zag Jong Vitesse uit een van de schaarse mogelijkheden die de thuisploeg kreeg op voorsprong komen. ‘Dat was tegen de verhoudingen in, want als wij bij rust met 1-3 voor hadden gestaan, had Vitesse nog niets te klagen gehad’, zei Makaay. ‘We zijn drie keer alleen voor de keeper geweest.’

Na rust werd het krachtsverschil tussen beide ploegen alsnog zichtbaar. ‘Je zag dat de krachten bij ons langzaam wegvloeiden’, vertelde Makaay. ‘Toch ben ik al met al tevreden over onze prestatie. De laatste weken hebben wij met A1 in de competitie een stijgende lijn te pakken. Die ontwikkeling hebben we vandaag zeker in de eerste helft doorgezet. Daar kunnen we absoluut mee verder.’

Jong Vitesse – Jong Feyenoord/Excelsior 4-0