Nieuws

Beloften verliezen met 3-2 van Jong Willem II

on

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond een valse start beleefd in de beloftencompetitie Divisie A. In de eerste speelronde om het algeheel beloftenkampioenschap van Nederland ging de ploeg van coach Patrick Lodewijks met 3-2 onderuit bij Jong Willem II. Bij rust was de stand nog 1-2 in het voordeel van de Rotterdammers, dankzij doelpunten van Daan Blij en Anass Achahbar.

Lodewijks sprak na afloop van een onnodige nederlaag voor zijn ploeg. ‘Vooral omdat we de eerste twee tegendoelpunten eigenlijk aan onszelf te wijten hadden’, sprak hij. ‘We maakten persoonlijke fouten en de tegenstander heeft daarvan optimaal geprofiteerd. Na de 3-2 hebben we in de laatste tien minuten van de wedstrijd alles op alles gezet om nog een punt te pakken, onder meer door achterin één op één te gaan spelen. Ondanks nog een goede mogelijkheid wilde de bal er niet in, waardoor deze avond teleurstellend is geëindigd.’

Ondanks de teleurstelling over de nederlaag had Lodewijks ook positieve punten gezien bij de start van de nieuwe competitie. ‘Willem II speelde met een aantal spelers uit de eerste selectie, waardoor onze jongens vanavond veel weerstand hebben gekregen. Wat dat betreft was dit een goede test. In fases zijn we daar heel goed mee om gegaan, onder meer aan het begin van de tweede helft. Toen speelden we heel goed en was het wachten op de 1-3. De ploeg heeft met een goede drive gespeeld, maar dat was helaas niet genoeg voor drie punten’, besloot de coach.

Jong Willem II – Jong Feyenoord/Excelsior 3-2
Scoreverloop:
32’ 0-1 Blij
43’ 1-1 Ondaan
45+1’ 1-2 Achahbar
74’ 2-2 Braber
82’ 3-2 Ondaan

Scheidsrechter: Boot

Geel: Braber, Vleugels, Vicento (Jong Willem II), Verhoek, Dammers (Jong Feyenoord/Excelsior)

Opstellingen:
Jong Willem II: Branderhorst; Cornelisse, Ippel (11’ Kassels/89’ Schilders), Ozturk, Heymans; Vleugels, Braber, Sporkslede; Ondaan, Martis (66’ Derkxs) en Vicento.

Jong Feyenoord/Excelsior: Damen; Karsdorp (66’ Van der Pijl), Dammers, Brito, Woudenberg (61’ Nieuwkoop); Varela, Stolte, Achahbar; Verhoek, Te Vrede (69’ Idrissi) en Basaçikoglu.

Bron: Feyenoord.nl

IMG_6454.JPG

You must be logged in to post a comment Login