Nieuws

Beloften verliezen met 3-2 van Jong VVV/Helmond Sport

on

Zonder spelers uit de eerste selectie is Jong Feyenoord/Excelsior maandagavond onderuit gegaan op bezoek bij Jong VVV/Helmond Sport. Coach Patrick Lodewijks zag zijn ploeg met zeven A-junioren in de basis met 3-2 verliezen. Daan Blij nam beide Rotterdamse doelpunten voor zijn rekening, waarvan eentje uit een strafschop.

Ondanks dat Jong Feyenoord/Excelsior in het Lavans Stadion in Helmond met een zeer jeugdig team aantrad – behalve de zeven A-junioren in de basis kwamen er ook twee als invaller in het veld – kon Lodewijks maar moeilijk leven met de nederlaag. ‘Als de tegenstander veel beter was geweest had ik er vrede mee gehad, maar dat was niet het geval’, blikte de coach terug. ‘De tegengoals waren alle drie het gevolg van persoonlijke fouten. Daar ging het vanavond mis voor ons. Daarom vind ik dit een onnodige nederlaag.’

Op de instelling van zijn ploeg had Lodewijks daarentegen niets aan te merken. ‘Deze jongens zijn allemaal bereid om hard te werken en doen hun stinkende best. Alleen ligt in wedstrijden op dit niveau het tempo hoger dan ze gewend zijn, waardoor ook een hogere handelingssnelheid wordt gevraagd. Dat leidde een aantal keer tot het maken van de verkeerde keuzes. Dat is inherent aan hun leeftijd. Een goede les voor de jongens, al moeten die persoonlijke fouten er wel uit, A-junior of niet.’

Voor Jong Feyenoord/Excelsior betekende het verlies in Helmond de derde nederlaag in vijf duels in de Beloftencompetitie Divisie A. Het eerstvolgende competitieduel staat volgende week maandag op het programma, als Jong De Graafschap op bezoek komt in Rotterdam.

Jong VVV/Helmond Sport – Jong Feyenoord/Excelsior 3-2
Scoreverloop:
4’ 1-0 Strijbosch (strafschop)
16’ 1-1 Blij
37’ 2-1 Tuijp
53’ 3-1 Tuijp
87’ 3-2 Blij (strafschop)

Scheidsrechter: Blank

Geel: Kruijsen, Van Gool (Jong VVV/Helmond Sport)

Opstellingen
Jong VVV/Helmond Sport: Verstappen; Fecunda, Nieskens, Van Gool, Donkers; Van Crooy (46’ Gijzen), Kruijsen, Strijbosch; Hendriks, Tuijp (62’ Duda) en Sevinc.
Jong Feyenoord/Excelsior: Miazek; Gronsveld, Verdonk, Van der Meer (62’ Hamer), Brito; Nieuwkoop, Schuurman, Stolte; (65’ Van Eijk), Blij, Maletic en Slabbekoorn.

Bron: Feyenoord.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login