Nieuws

Beloften spelen met 1-1 gelijk tegen Jong Almere City

on

Het competitieduel tussen Jong Feyenoord/Excelsior en Jong Almere City heeft maandagavond geen winnaar opgeleverd. Op Woudestein stond er na negentig minuten een 1-1 eindstand op het scorebord, wat gezien het spelbeeld een terechte uitslag was. Mitchell Te Vrede zette de beloften na bijna een kwartier spelen op voorsprong, waarna Ayoub Ait Afkir kort voor rust gelijk maakte.

Onder toeziend oog van onder andere Feyenoord 1-hoofdtrainer Fred Rutten, spits Colin Kazim-Richards en technisch directeur Martin van Geel speelde Jong Feyenoord/Excelsior een moeizame eerste helft. Met de A-junioren Jari Schuurman, Bart Nieuwkoop en Rick van der Meer in de basis en Stef Gronsveld als invaller had de ploeg het vooral in fysiek opzicht lastig tegen de bezoekers, die een flinke dosis strijd in hun spel legden en daardoor nauwelijks onderdeden voor de Feyenoord-beloften.

Toch had het elftal van Lodewijks het ook voor een deel aan zichzelf te danken dat het slechts bij vlagen echt grip kreeg op de wedstrijd. Zo viel met name in het laatste gedeelte van de eerste helft de onzorgvuldigheid in de passing op, wat enkele keren tot balverlies op eigen helft en serieuze mogelijkheden voor de bezoekers leidde. Eenmaal leverde het zelfs een tegendoelpunt op, toen Ayoub Ait Afkir de bal zomaar in de voeten kreeg geschoven van aanvoerder Wessel Dammers en vervolgens na een prima dribbel de bal fraai in de verre hoek krulde.

De linksbuiten van Jong Almere City trok daarmee een minuut of tien voor rust de stand gelijk, nadat Jong Feyenoord/Excelsior al binnen een kwartier op voorsprong was gekomen. Dat doelpunt was eveneens het gevolg van een persoonlijke fout, aangezien Mitchell Te Vrede een te korte terugspeelbal onderschepte en na het omspelen van doelman Ronald Koeman (de zoon van) kon scoren. In die fase had de ploeg nog tweemaal kunnen toeslaan, want zodra de voorhoedespelers werden bereikt ontstond er direct gevaar. Te Vrede en Nieuwkoop hadden echter pech en raakten de lat.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld en deden beide teams nauwelijks voor elkaar onder. Wel wist Jong Feyenoord/Excelsior steeds meer het initiatief naar zich toe te trekken en van daaruit op zoek te gaan naar een voorsprong. Echt gevaarlijk wist de ploeg echter niet te worden, ook omdat de gasten uit Almere zeer gegroepeerd en agressief verdedigden. Ondertussen ontstond de grootste kans zelfs aan de overkant, waar Soufyan Ahannach rakelings naast schoot.

Hoewel er in de slotfase steeds meer ruimte op het veld kwam te liggen en zowel Jong Almere City (Khalid Tadmine) en Jong Feyenoord/Excelsior (Bilal Basaçikoglu) nog een enorme kans kregen, werd er niet meer gescoord. Daarmee kwam er geen winnaar op Woudestein, wat gezien de verhoudingen op het veld niet meer dan terecht was te noemen.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong Almere City 1-1
Scoreverloop:
12’ 1-0 Te Vrede
36’ 1-1 Ait Afkir

Scheidsrechter: Oostrom

Geel: Vilhena (Jong Feyenoord/Excelsior), Serrarens (Jong Almere City)

Opstellingen
Jong Feyenoord/Excelsior: Mulder; Karami (62’ Gronsveld), Van der Meer, Damnmers, Woudenberg; Nieuwkooop, Schuurman, Vilhena; Achahbar, Te Vrede en Basaçikoglu.

Jong Almere City: Koeman; Busse, Davids, Kalpoe, Salasiwa; Serrarens, Ahannach, Garden; Tadmine, De Kogel en Ait Afkir (82’ Junte).

Bron: Feyenoord.nl

IMG_7855.PNG

You must be logged in to post a comment Login