Nieuws

Beloften met monsterzege naar kampioenspoule

on

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond de voorronde van de Beloftencompetitie afgesloten met een ruime overwinning op Jong NAC Breda: 9-1. De ploeg van coach Patrick Lodewijks had de eerste plek in de voorronde al veilig gesteld, maar onderstreepte met de zege op Varkenoord het overwicht dat het team de afgelopen weken had in de competitie. Afgezien van de uitwedstrijd tegen Jong ADO Den Haag wisten de beloften alle duels tot dusver te winnen. Tegen Jong NAC tekende Anass Achahbar maandag voor vier doelpunten, terwijl ook Marko Maletic (2x), Wesley Verhoek, Carlo de Reuver en Wessel Dammers zich op het scorebord werkten.

Hoewel er niets meer op het spel stond voor Jong Feyenoord/Excelsior, was dat voor de ploeg geen reden om op Varkenoord gas terug te nemen tegen nummer vijf Jong NAC, dat zich alleen bij winst nog kon plaatsen voor de vervolgpoule voor de nummers drie en vier. De Rotterdamse beloften hadden er een kwartiertje voor nodig om op stoom te komen, maar toen dat eenmaal het geval was, vloog tot aan de rust vrijwel elk schot op doel binnen.

Weliswaar was de tegenstand van de Bredase bezoekers pover, maar dat deed niets af aan de gretigheid die Jong Feyenoord/Excelsior aan de dag legde. Die kwam in de eerste helft wellicht het beste tot uitdrukking via Achahbar, die al voor rust drie keer raak schoot. Bij zijn eerste twee treffers stond hij op de juiste plek om de bal het laatste zetje te geven, terwijl hij tien minuten voor rust vrij kwam voor keeper Andries Noppert en raak schoot.

Tegen die tijd had ook Maletic al een doelpunt achter zijn naam staan. De middenvelder schoot vroeg in de wedstrijd van bijna dertig meter afstand de bal kiezelhard in de kruising. Kort voor rust toonde hij andermaal zijn traptechniek, door een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied onder de muur door binnen te schieten.

Ondanks de ruime achterstand bleef Jong NAC na rust de aanval zoeken, waardoor er voor Jong Feyenoord/Excelsior voldoende ruimte op het veld bleef om aan voetballen toe te komen. Het elftal sprong bij vlagen prima om met die ruimtes. Zo werd De Reuver na een uur spelen vrij voor de keeper gezet, waarna hij prima binnen schoot. Even eerder had de spits een strafschop verdiend die raak werd geschoten door Verhoek.

Nadat Jong NAC via invaller Thomas Wuyts iets terug had gedaan, werd de thuisploeg in de slotfase weinig in de weg gelegd om uit te lopen naar 9-1. Achahbar kon een kwartier voor tijd de bal eenvoudig vanaf de rand van het strafschopgebied in de verre hoek schuiven, krap tien minuten later zag Dammers hoe de keeper er niet in slaagde om zijn kopbal uit een hoekschop te keren.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong NAC Breda 9-1
Scoreverloop:
17’ 1-0 Maletic
20’ 2-0 Achahbar
21’ 3-0 Achahbar
36’ 4-0 Achahbar
40’ 5-0 Maletic
53’ 6-0 Verhoek (strafschop)
61’ 7-0 De Reuver
65’ 7-1 Wuyts
76’ 8-1 Achahbar
84’ 9-1 Dammers

Scheidsrechter: Bax

Geel: Voermans (Jong NAC Breda)

Opstellingen:
Jong Feyenoord/Excelsior: Miazek; Brito, Dammers, Steenvoorden, Woudenberg; Vermeulen, Maletic, Stolte; Verhoek (84’ Manusama), De Reuver (83’ El Baad) en Achahbar (83’ Ulusoy).
Jong NAC Breda: Noppert; Vermeer, Meijers (46’ Haddad), Voermans, Kazanci; Van de Kreeke, Ben Ali, Damen; Hooi (46’ Wuyts), Robinson en Belaazzani.

Bron: Feyenoord.nl

IMG_4795.PNG

You must be logged in to post a comment Login