Nieuws

Belangrijke stap in vernieuwbouw Kuip

on

BAM heeft afgelopen weekend nieuwe gedetailleerde gegevens aangeleverd bij de ‘Feyenoord-familie’ en daarmee lijkt een belangrijke stap gezet in de vernieuwbouw van de Kuip. In de komende weken gaat Feyenoord doorrekenen of het plan daadwerkelijk haalbaar is.

Opvallend verschil met het vorige ontwerp is dat het Feyenoord-stadion er veel meer uitziet als de huidige Kuip, alleen groter. De voorbereiding is gericht op de variant met 64.000 stoelen, maar de mogelijkheid dat de Raad van Commissarissen (RvC) van het Stadion alsnog besluit tot een stadion met 70.000 stoelen, blijft bestaan.

Het oorspronkelijke ontwerp, dat in november van het vorige jaar van tafel werd geveegd, paste niet bij Feyenoord, zo vond men. De plannen die het voorbije weekend door BAM zijn gepresenteerd, doen dat veel beter. Er is daardoor in elk geval voldoende basis om met het huidige plan verder te werken.

De betaald voetbalorganisatie (bvo) Feyenoord, Stadion en Sportclub Feyenoord gaan de komende dagen in onderhandeling met BAM om te proberen zoveel mogelijk extra wensen tegen een zo laag mogelijke prijs alsnog gerealiseerd te krijgen. Onderdelen van de omvangrijke wensenlijst zijn onder meer WiFi in het stadion en de mogelijkheid om kantoren elders te vestigen om zo meer commerciële ruimte te creëren. Een ander belangrijke vraag is hoe hoog de investering moet zijn in het optimaal geschikt maken van de Kuip voor andere evenementen.

Ondertussen worden de plannen doorgerekend om antwoord te krijgen op de vraag wat er straks ‘onder de streep’ overblijft om te investeren in de club.

Het lijkt er op dat het plan waarmee BAM nu is gekomen, voldoet aan de belangrijkste voorwaarden en binnen de beoogde 200 miljoen euro is gebleven.

Hans Vervat is ondertussen teruggetreden als projectdirecteur. Het proces wordt nu op interimbasis geleid door Jos van der Vegt (oud-verkenner), Dick van Well (RvC BVO) en René van Ierschot (RvC Stadion). Laatstgenoemde is woordvoerder en neemt het voortouw in het hele proces. Ondertussen wordt verder gezocht naar een nieuwe projectdirecteur.

Bron: Rijnmond.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login