Nieuws

Belangrijke informatie voor supporters die Finale bezoeken

on

De Kuip is aanstaande zondag decor van de KNVB bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht. Beide volksclubs kunnen rekenen op de massale steun van de eigen aanhang, waardoor de wedstrijd (aanvang 18:00 uur) zal worden gespeeld in een fantastische ambiance en in een uitverkocht stadion.
.

Hoewel de finale in De Kuip wordt gespeeld, is het voor Feyenoord-supporters goed om te weten dat deze wedstrijd qua organisatie totaal anders is dan reguliere thuiswedstrijden van Feyenoord. Hieronder lees je de belangrijkste (reis)informatie voor supporters met een kaartje voor de bekerfinale.
.

Mis geen minuut van de finale

Alle beschikbare kaarten voor de bekerfinale zijn verkocht, waardoor zondag grote drukte wordt verwacht in en rondom De Kuip. Feyenoord adviseert daarom alle bezoekers op tijd naar het stadion te komen, zodat je geen minuut mist van de finale. De club raadt supporters tevens aan om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen, aangezien er in de directe omgeving van het stadion geen parkeergelegenheid is. Daar komt bij dat er in de uren voor de finale grote clusters bussen zullen arriveren bij De Kuip. Dit kan leiden tot extra vertragingen in het verkeer rondom het stadion.

.

Stadionpoorten

De poorten van het stadion gaan zondag om 15:30 uur open, tweeënhalf uur voor aanvang van de finale. Bij het betreden van het stadion vindt rondom de toegangspoorten een (strenge) fouillering plaats. Houd hier rekening mee en kom op tijd naar De Kuip.  
.

Barriers

Voor de toegangspoorten van De Kuip worden komende zondag barriers (inlooppoortjes) ingezet. Dit om de instroom van supporters te bevorderen.

.

Rookvrij

De Kuip is zondag tijdens de bekerfinale een rookvrij stadion. Dit houdt in dat op alle vakken van het stadion roken niet toegestaan is.

.

RET

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, kunnen supporters aanstaande zondag op vertoon van hun wedstrijdkaart voor de bekerfinale gratis reizen in alle tram- en buslijnen van de RET. De tramhalte Stadion Feijenoord is zondag te bereiken via tramlijnen 12 en 23.

.

NS

De NS maakt zondag bij de finale gebruik van de reguliere wedstrijdregeling. Dit betekent dat er zowel voor als na de bekerfinale speciale pendeltreinen rijden tussen station Rotterdam Centraal en Rotterdam Stadion. Ook maken treinen vanuit Dordrecht een extra stop op Rotterdam Stadion.

.

Parkeren

De gebruikelijke (jaar)parkeerkaarten voor P1, P2, P3/4, P5 Garage, P5C, P6 en P8 zijn voor de finale niet geldig. Voor het duel tussen Feyenoord en FC Utrecht zijn speciale dag-parkeerkaarten verstrekt. Deze zijn niet los verkrijgbaar.

.

Fanzone

Aan de noordzijde van De Kuip (de kant waar Feyenoord-supporters zitten bij de finale) wordt zondag op de binnenring een speciale fanzone ingericht. Hier vind je entertainment (onder meer een DJ) en een horecaplein, terwijl binnen dit gebied tevens clubartikelen van de Feyenoord Fanshop verkrijgbaar zijn.

.

Munten

Op de dag van de finale zijn voor supporters speciale bekermunten te koop, waarmee consumpties kunnen worden gekocht. De bekermunt kost evenals een reguliere munt 2,70 euro per stuk. Zowel de speciale bekermunten als de reguliere munten worden geaccepteerd bij de bekerfinale en zijn beiden ook geldig bij Feyenoord – N.E.C. op zondag 8 mei.

.

Het laatste nieuws op social media

Niks missen van het laatste nieuws over de bekerfinale of wil je extra in de stemming komen voor de wedstrijd? Volg alle updates en informatie dan ook op social media, via de officiële accounts van Feyenoord op Twitter, Facebook en Instagram.

.

Denk aan je medesupporters, schuif door

Hoewel er genoeg zitplaatsen zijn in het stadion, komt het voor dat mensen op de trap plaatsnemen. Om veiligheidsredenen dienen de trappen echter vrij te blijven. Feyenoord vraagt daarom iedereen om uitsluitend plaats te nemen op het vak en de stoel waar hij of zij recht op heeft.

.

Steun Feyenoord positief!

In de jacht op de twaalfde bekerwinst in de clubgeschiedenis kan het team van trainer Giovanni van Bronckhorst de steun van het legioen goed gebruiken. Feyenoord rekent dan ook op de positieve steun van het legioen en verzoekt alle bezoekers ook zich te onthouden van kwetsende of racistische spreekkoren en geen (illegaal) vuurwerk en/of fakkels af te steken.

.

Feyenoord rekent op ieders medewerking en wenst alle supporters een prettige reis en een schitterende en succesvolle bekerfinale toe!

.

Bron; Feyenoord.nl

  

You must be logged in to post a comment Login