Nieuws

Bekerwinnaar is originele beker twee maanden kwijt voor herstel

on

FC Groningen kroonde zich in mei 2015 tot bekerwinnaar van Nederland. De Trots van het Noorden ontving twee verschillende bekers: het origineel uit 1946 en een replica, waarvan alleen de laatste in de Euroborg behouden blijft.

.

De originele beker mag slechts één jaar in de prijzenkast blijven staan en zal zondagavond worden uitgereikt aan de winnaar van Feyenoord – FC Utrecht. Met zijn bedrijf onderhoudt Wouter van Veluw de KNVB Beker. “We kregen de beker dit keer uit Groningen terug”, laat hij weten aan het Algemeen Dagblad.

.

“Ik weet niet wat ze ermee hebben gedaan, maar er zaten nogal wat deuken in. Aan de onderkant een hele diepe. We poetsen hem nu eerst netjes op, zodat hij kan schitteren in de Kuip. Later gaan we pas uitdeuken”, aldus Van Veluw, die veel tijd kwijt is aan het onderhoud van de originele beker.

.

Van Veluw vervolgt: “Om de beker weer helemaal netjes te krijgen, zijn we wel een maandje of twee bezig. De rekening gaat naar de KNVB. Of die nog wat terugvordert bij Groningen, weet ik niet.”

.

Bron: Soccernews.nl

You must be logged in to post a comment Login