Feyenoordinbeeld

Been: ‘Hij is zo ongelooflijk bezeten van het spelletje’

on

Eljero Elia speelde afgelopen zondag weergaloos tegen FC Groningen. Er stond geen maat op de linksbuiten van Feyenoord, die Groningen-back Hans Hateboer een hele vervelende middag bezorgde. Regi Blinker en Mario Been loven Elia..

“Dit is hoe ik hem wil zien”, zegt Blinker in het Algemeen Dagblad. “Nu moet hij gewoon een constante factor zijn.” In het verleden wisselde Elia goede momenten en goede periodes af met mindere. “Die ups en downs horen deels bij de positie waarop hij speelt, maar niet bij zijn kwaliteiten.”

.

Been: “Hij kent te veel pieken en dalen. Hij is grillig. Maar weet je wat het is? Dat maakt hem ook tot de speler die hij is.” Doseren kan goed zijn, stelt de analist. “Maar je moet nooit de actie uit hem halen. Hij is zo ongelooflijk bezeten van het spelletje. Zijn uitspraken zijn misschien niet altijd even slim, maar altijd spreekt eruit dat hij het leuk vindt om te voetballen.”

.

In Engeland liet Elia het ook bij vlagen zien. “Maar het lijkt wel alsof hij nu bij Feyenoord iets met al die ervaringen wil doen. Hij was jong, verdiende veel geld, kreeg ineens een te dikke auto onder zijn kont. Dat heeft hij nu allemaal wel gezien, nu straalt hij in alles uit dat hij het sportief wil laten zien. Dat laatste stapje zetten. Hij moet en kan elke week gevaarlijk zijn voor Feyenoord”, besluit Blinker.

.

Soccernews.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login