Feyenoordinbeeld

Been: ‘Feyenoord is en blijft mijn club’ 

on

Ook voor Mario Been heeft het treffen tussen Fenerbahçe en Feyenoord in de Europa League donderdagavond een speciaal tintje. De ras-Feyenoorder ging deze zomer in Istanbul aan de slag als assistent van Dick Advocaat..

Been was kind van Varkenoord, speelde er in de jeugd en in het eerste elftal en was er twee seizoenen hoofdtrainer. In 2011 kreeg hij echter zijn ontslag na een spelersrevolte. Dat deed pijn, erkent hij, maar desondanks kijkt de voormalig coach van onder meer NEC uit naar het treffen.

.

“Het is alweer even geleden, dat heb ik wel een plek gegeven. In eerste instantie vond ik naar De Kuip gaan moeilijk, maar als analyticus van FOX Sports kwam ik er toch. Nu staan we tegenover elkaar, een prachtig affiche. Feyenoord is en blijft mijn club”, zegt Been in het Algemeen Dagblad. Ook Robin van Persie en Dick Advocaat hebben een verleden in Rotterdam-Zuid.

.

Cor Pot, de tweede Nederlandse assistent van Advocaat, was bovendien al eens assistent bij Feyenoord. Hij had deze zomer wel oren naar een terugkeer, zij het als scout. “Maar volgens mij zagen Martin van Geel en Eric Gudde het niet zitten, want ik ben uiteindelijk nooit benaderd.”

.

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login