Nieuws

Been: ‘Dit vertrek is op een meer volwassen manier gegaan’

on

Mario Been heeft maandagochtend afscheid genomen van de spelersgroep van Racing Genk. Zondagavond werd de coach ontslagen na de 0-2-nederlaag tegen Waasland-Beveren. De Rotterdammer voelde het al aankomen.

“Als je vijf keer op rij verliest, treedt er een bepaald mechanisme in werking”, zegt de vijftigjarige Been tegen Voetbal International. “De laatste periode presteerden we thuis verkrampt, mede doordat we door veel blessures niet het niveau van vorig seizoen haalden. Dan weet je dat ook het bestuur onrustig wordt. Zondagavond waren ze dan ook vrij resoluut.”

“Toch vertrek ik bij Genk door de voordeur, met opgeheven hoofd”, vervolgt de werkloze trainer. “Dit is ook heel anders dan destijds bij Feyenoord, waarvan iedereen weet dat het op een minder leuke manier gebeurde. Nu is het, hoewel hartstikke jammer, op een meer volwassen wijze gegaan.”

Been was onder de indruk van het afscheid met de spelers. “Onder applaus liep ik de kleedkamer uit. Als dank voor een overwegend succesvolle tijd, waarin we onder meer de Belgische beker hebben gewonnen en Champions League hebben gespeeld.”

Bron: Soccernews.nl

20140224-120155.jpg

You must be logged in to post a comment Login