Nieuws

Beelden ‘Rooie Marck’ meer dan miljoen keer bekeken

on

Zelden zo’n hartverwarmend verhaal als dat van ‘Rooie Marck’ gezien in het harde wereldje van het voetbal. De 54-jarige terminale Feyenoord-fan kreeg vorige maand een emotioneel eerbetoon in De Kuip, waarna hij drie dagen later het leven liet. Op YouTube zijn die beelden inmiddels al meer dan 1,1 miljoen keer bekeken, terwijl nog dagelijks vanuit alle werelddelen de steunbetuigingen binnenstromen.

‘Rooie Marck’ – Marck Bakker – bevolkte decennialang Vak Q in De Kuip, ter hoogte van de cornervlag. Die woensdag, 26 juni, van de eerste training van Feyenoord stond hij er niet. Hij lag op een brancard, aan de rand van het veld.

Van dichtbij keek hij nog een laatste keer naar de opkomst van zijn favoriete spelers. Toen de rookpluimen van het Bengaals vuur waren weggetrokken, werd er een imposant spandoek ontvouwd met een portret van de Feyenoordfan met de rode haardos. Terwijl het ‘You’ll Never Walk Alone’ voor hem alleen van de tribunes rolde, sloeg hij de handen geëmotioneerd voor de ogen.

Het zou zijn laatste keer in De Kuip worden. Ondersteund door familie en vrienden nam hij de tijd om fans een laatste keer te groeten. Onderweg vertrouwde hij enkele spelers toe dat ‘zoiets het mooiste was dat hem kon overkomen’. Drie dagen later liet ‘Rooie Marck’ het leven.

Websites van over de hele wereld, zoals Engeland, de VS, Italië, Australië, Peru, Kroatië en Tsjechië besteedden aandacht aan Rooie Marck.

Bron: Ad.nl

20130730-142438.jpg

You must be logged in to post a comment Login