Nieuws

BBC: “De Kuip is een angstaanjagend stadion om voetbal te beleven”

on

De Kuip is door de BBC opgenomen in een lijstje met de zeven meest angstaanjagende plekken ter wereld om voetbal te beleven. Volgens de Britse publieke omroep doet het Rotterdamse stadion tijdens voetbalwedstrijden voor uit- en thuissupporters pijn aan de oren vanwege het ‘claustrofobische design’.

De omroep lijkt niet erg goed ingevoerd in de het Nederlandse voetbal. Ze schrijft op haar webpagina dat de beschreven sfeer nog het best is te proeven tijdens de klassieker Feyenoord-Ajax. De match wordt al tien jaar niet met uitpubliek gespeeld. De Kuip eindigt in het lijstje nog net voor het stadion van het Spaanse Valencia ‘waarvan de noordtribune ongelooflijk steil’ is.

De reden voor de BBC om het lijstje te maken is de finale van de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Champions League. Daarin nemen de Argentijnse rivalen Boca Juniors en River Plate het tegen elkaar op. In de ogen van de zender heeft Boca alvast een prijs te pakken, namelijk die van ‘s werelds meest angstaanjagende stadion.

Naast de stadions van Feyenoord, Valencia en Boca Juniors zijn ook de thuishavens van het Servische Rode Ster Belgrado, Boliviaanse Estadio Hernando Siles, het Turkse Galatasaray en het Italiaanse Napoli angstaanjagend. De lijst is hier te vinden.

Bron: AD.nl

Aanbevolen voor jou