Nieuws

Başacikoğlu: ‘Voel mij beter door speelminuten’

on

Voor Bilal Başacikoğlu is de voorbereiding op het huidige seizoen naar wens verlopen. De vleugelaanvaller begon tijdens de oefenwedstrijden tegen Southampton en Olympiakos in de basis en dat zorgde voor vertrouwen. “Ik zit nu beter in mijn vel”, aldus de aanvaller.
Onder Fred Rutten, de voorganger van Giovanni van Bronckhorst, kwam Başacikoğlu amper in actie namens Feyenoord. De van SC Heerenveen overgenomen aanvaller komt de laatste maanden echter steeds meer tot zijn recht aan de flanken van Feyenoord. Hij kijkt dan ook uit naar de eerste wedstrijd van het seizoen, zaterdagavond tegen FC Utrecht. “Het is lekker om weer te beginnen. Aan mij nu de taak de kansen die ik krijg met beide handen aan te grijpen, maar het blijft natuurlijk aan de trainer of ik speel.”
Başacikoğlu heeft geen voorkeur voor de linker- of rechterflank. “Aan beide kanten voel ik me goed.” Tegen topploegen Southampton en Olympiakos zag de aanvaller dat Feyenoord het bij vlagen moeilijk had. “Het is lastig om te zeggen in hoeverre deze ploegen een graadmeter zijn. Hun niveau is natuurlijk hoog, dus het is goed om ons daarmee te meten en de goede dingen mee te nemen.”
Başacikoğlu zag deze week ook hoe Eljero Elia werd gepresenteerd als nieuwe aanwinst. “Alle nieuwkomers moeten we zien als versterking. Concurrentie die hierdoor ontstaat is goed. Ik moet gewoon hard werken nu en aan de trainer de taak om een keuze te maken. Uiteindelijk gaat het ook om teambelang.”

Bron: Rijnmond.nl

  

You must be logged in to post a comment Login