Nieuws

Basaçikoglu: “Ik wilde me laten zien”

on

In een knotsgekke slotfase in Heerenveen eiste Bilal Basaçikoglu als invaller een hoofdrol op. De buitenspeler knalde Feyenoord in de eerste minuut van de blessuretijd naar de 2-3 overwinning, uitgerekend tegen zijn oude club. ‘Zeker als je niet veel speelt is het heel lekker om het seizoen zo af te sluiten,’ zei hij opgetogen.

Basaçikoglu kwam in de 67ste minuut als vervanger van Jean-Paul Boëtius binnen de lijnen. Hij liet zich direct gelden met gevaarlijke dribbels, maar zag dat de 0-2 voorsprong door de thuisploeg werd omgebogen naar 2-2. ‘Dat was wel even schrikken,’ bekende Basaçikoglu.

‘Gelukkig draaiden wij het daarna alsnog om. Dat ik de 2-3 mocht maken, was voor mij wel speciaal. Ik wilde me laten zien nu ik even terug was op het oude nest,’ aldus de buitenspeler die vanuit de jeugdopleiding van sc Heerenveen doorstroomde naar het eerste elftal.

Penaltykiller Bijlow

Maar als Justin Bijlow in de 83ste minuut bij een 2-2 stand niet de strafschop van Arber Zeneli had gestopt, had Basaçikoglu die hoofdrol niet eens kunnen opeisen. ‘Het ging even heel snel, moet ik zeggen,’ beschouwde Bijlow na. ‘We verzaakten heel even en ineens stond het 2-2. Gelukkig kon ik die strafschop stoppen. Daardoor was het wel extra mooi dat we deze wedstrijd alsnog wonnen.’

Bijlow sloot het seizoen door zijn belangrijke redding(en) met een goed gevoel af. ‘Ik heb de laatste twee wedstrijden gewoon mijn ding gedaan,’ vond de sluitpost. ‘Natuurlijk zijn er nog verbeterpunten, maar daar ga ik samen met de keeperstrainer hard aan werken. Dan hoop ik dat ik komend seizoen weer de kans krijg. Ik moet het de coach zo moeilijk mogelijk gaan maken.’

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login