Nieuws

Basacikoglu: ‘Feyenoord is voor mij een tussenstation’

on

Pas negentien lentes jong, maar nu al 3,5 miljoen euro waard. De carrière van Bilal Basacikoglu bevindt zich in een stroomversnelling. Donderdag verliet de jonge dribbelaar sc Heerenveen voor een vierjarig contract bij Feyenoord. Maar Rotterdam is niet zijn eindstation. SoccerNews.nl legde de kersverse Feyenoorder een zestal stellingen voor.

Stelling I: Ondanks dat ik maar één seizoen Eredivisie-ervaring heb, ben ik klaar voor een basisplaats in De Kuip
“Ja, ik ben er klaar voor. Bij Heerenveen heb ik een goed half seizoen gedraaid. Als ik daarop kan voortborduren en nog constanter kan worden, dan kan ik zeker een basisspeler worden. Sommigen zeggen dat Feyenoord een onverstandig besluit neemt, omdat ik nog weinig ervaring heb. Het is aan mij om hun ongelijk te bewijzen. Ik geloof in mezelf, dat is het belangrijkste.”

Stelling II: Met mij in de aanval doet Feyenoord mee om de landstitel
“Ik hoop mijn bijdrage te leveren. Vorig seizoen werd Feyenoord tweede, maar de titel zat er zeker in. Ik ga niet zeggen dat ik Feyenoord kampioen ga maken, maar we zullen zeker meedoen om de landstitel. Of Feyenoord dringend meer versterkingen nodig heeft, weet ik niet. Om daarover te oordelen moet ik eerst een tijdlang hebben meegetraind.”

Stelling III: 3,5 miljoen euro is teveel geld voor een speler van negentien jaar met zo weinig ervaring
“Dat weet ik niet. Toen ik hoorde dat Feyenoord interesse had, wilde ik absoluut de stap maken. Wat de club dan voor mij betaalt, daar heb ik niks over te zeggen. Het is veel geld, dat zeker. Maar zo gaat dat nou eenmaal in de voetballerij.”

Stelling IV: Feyenoord is de mooiste club van Nederland
“Zeker! De fans, de stad, de passie; Feyenoord heeft alles wat voetbal mooi maakt. Het is een club die met vechtlust voor de titel wil gaan. Ajax en PSV zijn ook topclubs, maar Feyenoord is completer. Ik weet niet of die andere clubs interesse hadden. Over buitenlandse interesse heb ik wel wat gelezen, maar meer ook niet.”

Stelling V: Ik verwacht van Fred Rutten net zoveel te kunnen leren als van mijn oud-trainer en voormalig topspits Marco van Basten
“Dat verwacht ik wel, ja. Ik heb van Van Basten ontzettend veel geleerd, maar hij was ook pas mijn eerste trainer bij een eerste elftal. Tijdens een-op-een-gesprekken merkte je wel dat hij op hoog niveau gespeeld had. Van Basten kwam met dingen waar je zelf niet eens over nadacht.”

Stelling VI: Feyenoord is voor mij slechts een tussenstation
“Ja, dat is zo. Ik ben nog jong. Natuurlijk droom ik ook van clubs als FC Barcelona, Real Madrid en Bayern München. Wanneer ik die stap wil maken, kan ik nu nog niet zeggen. Ik kijk echt van dag tot dag. Eerst moet ik de beste bij Feyenoord worden. Als dat lukt, dan ben ik klaar voor de absolute top.”

Bron: Soccernews.nl

20140731-235913-86353626.jpg

You must be logged in to post a comment Login