Nieuws

Bart Nieuwkoop vertrekt naar Belgische promovendus

on

‘Afscheid nemen van Feyenoord valt me zwaar, omdat ik hier zoveel beleefd heb,’ aldus Nieuwkoop. ‘Bij deze club ben ik uitgegroeid tot de profvoetballer die ik nu ben. Ik heb hier prachtige momenten meegemaakt, zoals het behalen van de landstitel. Als krap 21-jarige in de basis staan tijdens de kampioenswedstrijd, met een kolkende Kuip en die enorme ontlading na het laatste fluitsignaal: dat is iets wat ik nooit ga vergeten. Ik ga de club en de supporters ongelofelijk missen, maar kijk enorm uit naar deze nieuwe stap.’

Nieuwkoop speelde de afgelopen tien jaar in het shirt van Feyenoord en maakte sinds 2015 deel uit de van de eerste selectie. Waar hij in de jeugdelftallen meestentijds als middenvelder werd ingezet, speelde hij in de hoofdmacht voornamelijk als rechtervleugelverdediger.

In totaal kwam Nieuwkoop tot 81 officiële wedstrijden voor Feyenoord 1. Met de club won hij vijf prijzen: het landskampioenschap in 2017 en tweemaal zowel de KNVB beker (2016, 2018) als de Johan Cruijff Schaal (2017, 2018).

Feyenoord wenst Nieuwkoop veel succes bij Royale Union Saint-Gilloise.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply