Nieuws

Bannis met Onder 17 naar EK-finale

on

Tranen van geluk had Kenneth Taylor toen hij zijn teamgenoot Mohamed Taabouni de winnende goal zag maken tegen Spanje. “We gaan naar de finale”, jubelde de captain van Oranje onder 17, die vandaag zijn zeventiende verjaardag viert. “Dit is het mooiste cadeau wat ik ooit heb gekregen.”

Daar leek het in de eerste twintig minuten overigens niet op. Spanje kwam beter uit de startblokken en Oranje kwam maar niet in zijn spel. “We hanteerden te veel de lange bal en hadden niet het lef om te voetballen”, zag coach Peter van der Veen. Waar hem dat in zat? “Concentratie en focus”, dacht aanvallende middenvelder Naoufal Bannis. “Zij probeerden ons uit ons spel te halen en zeker in het eerste stuk van de eerste helft lukte ze dat heel goed.”

Gerechtigheid

Na de pauze was echter alles anders. Oranje heerste, speelde nu wel zijn eigen spel en trok door een late goal van Taabouni aan het langste eind. “Dikverdiend”, vond Bannis. “Gerechtigheid”, vulde Taylor aan. “Het was net alsof zij het na zestig minuten wilden laten aankomen op penalty’s. Wij niet. Wij willen alles winnen en niet wachten op de strafschoppen. Dat heeft het verschil gemaakt vandaag.”

Doel twee van de drie komt daarmee in zicht; het winnen van het EK. “Aan het begin van het seizoen hebben we drie doelen opgesteld”, vertelde Bannis. “Doel één was het bereiken van het EK, doel twee het winnen van het EK en doel drie het winnen van het WK. We zijn mooi op weg.”

Of ze er ooit aan hadden getwijfeld dat de goal nog zou vallen? Taylor schudt zijn hoofd. “Ik heb altijd het gevoel gehad dat hij nog wel zou vallen, zeker vanaf het moment dat zij steeds verder inzakten. Wij geven nooit op en willen altijd doorgaan. Dat typeert dit team denk ik.”

Gek van geluk werden ze toen de bal van Taabouni tegen het net sloeg. “Wat ik dacht?” Bannis lacht. “Klaar, deze Cup is voor ons. Wij gaan hem pakken. Ja echt. Dat is wat er door me heen ging op dat moment. Dit is een heel leuke groep die met elkaar kan lachen als het kan en er voor elkaar staat op de momenten dat het moet. Dat is belangrijk, dat je een hechte groep bent. Anders kun je niet zo’n resultaat bereiken.”

Zondag wacht de finale. “De laatste horde”, weet Van der Veen. “Natuurlijk was er even een grote ontlading net en dat mag ook. Maar we zijn er nog niet. We willen die finale winnen, dus dan moet je gelijk weer door. De andere trainers zijn alweer naar de andere wedstrijd om de tegenstander te analyseren.”

Een favoriete tegenstander heeft de coach niet. “Tegen Frankrijk hebben we nog wat recht te zetten, maar wordt het Italië, dan is het een herhaling van de finale van vorig jaar. Dat heeft ook wel wat.” Bannis heeft wel een uitgesproken voorkeur. “Frankrijk! Het zou wel lekker zijn als we die nog even kunnen terugpakken.”

Bron: onsoranje.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login