Nieuws

BAM-plan flink onder druk

on

Een bericht op Twitter van VVD-gemeenteraadslid Maarten van de Donk heeft de discussie over de vernieuwbouw van de Kuip weer doen oplaaien. Volgens de politicus vindt de directie van Feyenoord het plan van bouwbedrijf BAM niets. Om daar aan toe te voegen: ‘Financieel valt het plan tegen.’

In mei van dit jaar ging de kogel door de kerk. BAM werd door de aangewezen verkenners gekozen voor de vernieuwbouw van de Kuip en niet concurrent ReddeKuip. De bouwgigant was in de wolken, maar een vervolg bleef vreemd genoeg uit. Vraag is zelfs of BAM nog wel aan de vernieuwbouw van het Feyenoord-stadion begint. Hoofdverkenner Hans Vervat zei vorige maand alleen dat BAM een maand ‘uitstel van executie’ heeft gekregen.

“Hij blijft wel roepen dat het goed komt,” zegt Van de Donk over Vervat. “Maar mij bereiken signalen dat de Feyenoord-directie niets in dit plan ziet. Ze zijn heel passief, laten het lopen. Ze moeten actiever worden.”

Eric Gudde, Feyenoords algemeen directeur, ontkent dat. “Wij hebben ook geen contact met Van de Donk over het stadion. We werken gewoon mee aan het onderzoek dat nu gaande is. Wij willen het beste voor Feyenoord. Als dat dit plan is, is dat dit plan.”

In de ‘Tafel van Kees’, een tv-programma op FoxSports, vertelde Gudde nog dat het BAM-plan niet meer dan 200 miljoen mag kosten, omdat de begrotingsgroei van Feyenoord minimaal is als het stadion te duur wordt. De Rotterdamse topclub kan dan qua begrotingsgroei niet wedijveren met PSV en Ajax.

Of BAM binnen die 200 miljoen blijft valt te betwijfelen. De laatste geluiden zijn dat het stadion inclusief trainingscomplex meer dan 240 miljoen gaat kosten. Verder moeten nog oplossingen worden gevonden voor logistieke problemen als bijvoorbeeld parkeren.

Volgende week komt BAM met een definitief plan voor de vernieuwbouw van de Kuip. Naar verwachting valt na de kerst het besluit over deze grootschalige klus. Mocht de Feyenoord-leiding niet besluiten om met BAM in zee te gaan, komt ReddeKuip weer in beeld. Zij hebben al aangegeven klaar te zullen staan. Verkenner Vervat heeft zelfs al laten weten dat een overstap van BAM naar ReddeKuip geen vertraging hoeft op te leveren.

Bron: Rijnmond.nl

IMG_6644.PNG

You must be logged in to post a comment Login