Nieuws

BAM is nog steeds druk bezig met plannen vernieuwbouw Kuip

on

Het uur U nadert voor de vernieuwde Kuip. Over anderhalve week moet bouwer BAM zijn plannen aan Feyenoord ontvouwen, maar de architecten sleutelen nog volop aan het ontwerp van de toekomstige voetbaltempel op Zuid. ‘Als iemand een lumineus idee heeft, is het zijn dure plicht om dat te melden.’

Alle zeilen worden bijgezet om de 62 meter hoge pylonen aan de buitenkant van de vernieuwde Kuip binnen de hekken van het stadionterrein te houden. Vooral aan de noordkant dreigden de zware, stalen constructies op het ‘pad’ tussen de afrastering en de belendende woonzaak terecht te komen.

De top van de naar buiten hellende constructie zou zelfs boven de rand van de aangrenzende panden komen. ,,Als je dan een loodlijntje naar beneden laat zakken, kom je nu precies voor de gevel van het gebouw van Wooning terecht. Er wordt nog steeds aan gewerkt om die steunpilaren nog wat meer naar binnen te zetten,” zegt projectdirecteur Hans Vervat.

Met nog anderhalve week te gaan voor een cruciale bijeenkomst over de toekomst van de Kuip, wordt op alle fronten hard gewerkt om de plannen te optimaliseren. Een eerdere ‘deadline’ in november werd niet gehaald, omdat BAM de bouwtekeningen en impressies niet gereed had. Het ‘passen en meten’ zal tot het allerlaatste moment doorgaan, klinkt het.

,,De staalconstructie maakt een belangrijk deel uit van de kosten,” stelt Vervat. ,,Als dan iemand met een lumineus idee komt om die kosten omlaag te krijgen, dan is het zijn dure plicht om dat te melden. Al is het een uur van te voren.”

Vervat denkt op de ‘finale avond’ meerdere keuzes van BAM voorgeschoteld te krijgen. De projectdirecteur zegt daarbij wél vast te willen houden aan 70.000 stoelen. ,,Als BAM met een oplossing komt met minder stoelen, dan betekent dit dat ze iets met de prijs moeten doen. Die zal dan lager uit moeten pakken. Maar de kern van het verhaal is dat als we evenementen naar Rotterdam willen halen, je 70.000 plekken nodig hebt.”

Bron: Ad.nl

IMG_7566.JPG

You must be logged in to post a comment Login