Nieuws

BAM: ‘Feyenoord moet tegen bepaalde dingen ‘nee’ zeggen’

on

Feyenoord heeft BAM eerder dit jaar de opdracht voor de nieuwe Kuip gegeven, maar het plan van het bouwbedrijf zal flink gewijzigd moeten worden om het haalbaar te maken. Er moet bezuinigd worden om de bouwkosten onder de 200 miljoen euro te houden.

BAM gaat in elk geval miljoenen euro’s besparen door veel minder staal te gebruiken. Dat heeft ook gevolgen voor het dak. “Die wordt meer rond dan ovaal”, zegt BAM-directeur Marc de Vreede in het Rotterdams Dagblad. Het zal echter niet alleen BAM zijn dat aan de bak moet om de prijs te drukken.

“Ook Feyenoord zal keuzes moeten maken en tegen sommige dingen ‘nee’ zeggen. Bijvoorbeeld extra voorzieningen voor concerten. Ook Feyenoord moet de kaasschaaf hanteren. Om vervolgens te zien waar de teller staat”, aldus de directeur van BAM, dat door de vertraging behoorlijk wat kritiek kreeg.

“Natuurlijk, het is niet fijn als het tegen zit. Maar we zetten alles op alles om elk detail goed te bekijken, om later niet tegen ongewenste verrassingen aan te lopen”, verklaart hij. “Dat we niet tijdens de bouw extra kosten hebben. Ik snap de onvrede, ik snap de twijfels, maar dit hoort bij zo’n proces. Ik heb er alle vertrouwen in dat de oplossing voor alle partijen bevredigend zal zijn.”

BAM gaat voor zorgvuldigheid boven snelheid, zei projectdirecteur Hans Vervat al. “Met die wetenschap gaan we nu doorrekenen of dit een haalbare kaart is en of hetgeen nu voorligt inderdaad de beste huisvestingsoplossing voor Feyenoord is.”

“Alles draait daarbij om de vraag of Feyenoord hiermee inderdaad financieel de beste stap kan zetten, die nodig is om de komende jaren en decennia een topploeg in het mooiste stadion te kunnen blijven. Daar doen we het immers allemaal voor”, aldus de oud-wethouder van Rotterdam.

Bron: voetbalprimeur.nl

IMG_7566.JPG

You must be logged in to post a comment Login