Nieuws

Bakkal: ‘Ik wil nu in het eerste elftal spelen’

on

Otman Bakkal is klaar voor zijn rentree in het eerste van Feyenoord. De middenvelder werd ruim een maand geleden transfervrij naar De Kuip gehaald en moest sindsdien wedstrijdritme opdoen bij Jong Feyenoord/Excelsior. Ook maandagavond kwam Bakkal in actie namens de beloften, maar wat hem betreft was dat de laatste keer.

‘Ik heb nu al een paar keer meegedaan met het beloftenelftal en dat had ik ook zeker nodig, want ik voel dat ik steeds fitter word,’ zegt de 28-jarige Bakkal, die volgens trainer Ronald Koeman op ongeveer negentig procent van zijn fitheid zit. ‘Een percentage is moeilijk te zeggen, maar fysiek gezien ben ik er klaar voor om te voetballen. De volgende stap is om dat op het hoogste niveau te doen. Ik wil nu graag in het eerste elftal spelen en ik hoop zo snel mogelijk.’

Het is de vraag wie Bakkal moet vervangen indien hij een basisplaats krijgt. Mogelijk wordt Lex Immers of Tonny Vilhena geslachtofferd, maar die beslissing laat Bakkal graag aan de trainer over. ‘Het is aan hem om de keuze te gaan maken. Ik richt me ook niet per se op één positie. Het team staat en de pech is natuurlijk dat ik niet de voorbereiding heb meegemaakt, maar de trainer weet wat mijn kwaliteiten zijn. Het is aan mij om die te laten zien,’ aldus Bakkal.

De eenvoudig international van Oranje speelde in het seizoen 2011/2012 op huurbasis van PSV al voor Feyenoord. Hij droeg in competitieverband 29 keer het shirt van de Rotterdammers en scoorde negen keer voor de formatie van Koeman, die zich in dat seizoen verzekerde van deelname aan de voorronde van de Champions League.

Bron: Rijnmond.nl

20131021-223424.jpg

You must be logged in to post a comment Login