Nieuws

Bakkal en Boëtius erin, maar wie gaan eruit?

on

Feyenoord-trainer Ronald Koeman zal op korte termijn zijn elftal op minimaal twee plekken wijzigen. Otman Bakkal is niet gekomen om op de reservebank te zitten en Jean-Paul Boëtius is één van de beste buitenspelers in de Eredivisie. Maar wie schrapt Koeman uit zijn opstelling?

De trouwe supporters die Otman Bakkal voor het eerst met de selectie van Feyenoord aan het werk willen zien, moeten nog heel even geduld hebben. De eenmalig international trainde gisteren volgens plan nog apart van de selectie. Voor de Brabantse aanwinst komt de thuiswedstrijd van zondag tegen FC Utrecht net te vroeg, hoe graag de fans hem ook al meteen in actie hadden willen zien. Hij wordt volgende week donderdag verwacht in het bekerduel met FC Dordrecht.

Ondanks de sportief moeizame tijden werd er gisteren overigens uitgebreid gelachen op Varkenoord. Keeper Erwin Mulder verliet met een knieblessure het trainingsveld, maar assistent-trainer Giovanni van Bronckhorst bleek een prima vervanger te zijn. De rechterhand van Ronald Koeman voorkwam met een katachtige reflex zelfs nog een treffer van international Ruben Schaken.

Die vrolijkheid staat in schril contrast met de realiteit. Feyenoord verkeert ook half september nog altijd in een forse sportieve crisis. Bakkal en Boëtius moeten voor een ommekeer zorgen.

Conditioneel staat nieuwkomer Bakkal er verrassend goed voor, zo constateerde de medische staf al. ‘Uit mijn testen bleek inderdaad dat de basisconditie goed is’, aldus Bakkal. ‘Ik heb bij Dinamo Moskou niet veel gespeeld, maar wel gewoon getraind. We gaan het van dag tot dag bekijken.’

Er is in De Kuip dus een kleine aardverschuiving op komst. Met Bakkal en de flitsend teruggekeerde Jean-Paul Boëtius komt de teller van fitte selectiespelers bij Feyenoord op liefst 27. Voor een club zonder Europese verplichtingen een ongekend hoog aantal. En dus is de tijd van excuses nu echt voorbij in Rotterdam-Zuid.

Want wie na zes speelronden nog geen uitwedstrijd heeft gewonnen, ondanks de aanwezigheid van vier internationals in de laatste linie al twaalf tegengoals incasseerde en de zwakste start uit de clubhistorie heeft neergezet, mag de fout alleen intern zoeken.

De suggestie dat Bakkal straks logischerwijs de plek van nummer 10 Lex Immers inneemt, werd de afgelopen dagen door coach Ronald Koeman en technisch directeur Martin van Geel van tafel geveegd. ‘Ronald en ik hebben al vijftig keer gezegd dat wij erg tevreden zijn over Immers’, zei Van Geel over de Hagenaar. Ook Koeman nam het voor hem op.

Een andere, maar minder voor de hand liggende optie is dat Tonny Vilhena sneuvelt. De jonge speler, afgelopen zondag in de Goffert met afstand de beste basisspeler van Feyenoord, werd door Koeman vorig seizoen echter de ‘missing link’ op het middenveld genoemd. Vanaf het moment dat Vilhena een basisplaats had, zo vertelde Koeman, stond het middenveld van Feyenoord pas echt.

En Boëtius? De nog altijd maar 19-jarige razendsnelle aanvaller bewees tegen NEC onmiddellijk dat hij altijd moet spelen. Maar wie sneuvelt er voor de gretige Rotterdammer? Samuel Armenteros en Ruben Schaken speelden zwak tegen NEC. Maar Schaken is international en mag op basis van zijn recente verleden wel op enig krediet rekenen. Al haalde Koeman hem wel naar de kant en liet hij Armenteros staan.

En dan is er ook nog John Goossens, die afgelopen maandag in het tweede elftal liefst drie keer scoorde. De linkspoot is de enige speler die het vermogen heeft om te scoren uit een directe vrije trap. Dat wapen kan goud waard zijn. Ook hij klopt weer nadrukkelijk op de deur bij de hoofdmacht.

Van Koeman, die eerst aangaf te gaan rouleren maar daar inmiddels geen voorstander meer van is, mag met deze selectie worden verwacht dat hij snel duidelijkheid verschaft. Het ‘nieuwe Feyenoord’ moet eindelijk afrekenen met de lange serie tegenvallende resultaten.

Geen woorden, maar daden in De Kuip.

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login