Nieuws

Bahia verlaat Samsunspor en gaat naar Brazilië

on

André Bahia wordt de nieuwe teamgenoot van Clarence Seedorf bij Botafogo. De 28-jarige oud-Feyenoorder heeft een aanbieding voor een half jaar op zak met een optie voor een verlenging van twee jaar.

Bahia staat op dit moment officieel nog onder contract bij Samsunspor. De Turkse club is echter al vier maanden de salarisverplichtingen niet nagekomen.

De Braziliaanse verdediger arriveerde donderdag bij Botafogo om kennis te maken met de club. Het wachten is alleen nog op de beëindiging van zijn contract bij Samsunspor.

De speler heeft een verzoek daartoe bij de wereldvoetbalbond FIFA ingediend, dat naar verwachting volgende week zal worden goedgekeurd.

Bahia is geboren en getogen in Rio de Janeiro en speelde van 2001 tot medio 2004 voor Flamengo. Daar verdiende hij een transfer naar Feyenoord, waar hij in zeven jaar tijd uitgroeide tot een publiekslieveling.

Tussen 2004 en 2011 kwam de Braziliaan tot ruim 250 competitieduels in het Feyenoord-shirt en maakte zeventien treffers.

De komst van een verdediger is van groot belang voor Botafogo. De club heeft een van de beste aanvallende linies in de Braziliaanse competitie, maar verdedigend mist de ploeg uit Rio de Janeiro echter veel kwaliteit. In 35 duels werd 43 keer een tegentreffer geïncasseerd.

Bron: Nusport.nl

You must be logged in to post a comment Login