Nieuws

As Roma wint twee van de laatste zeven wedstrijden

on

Met AS Roma treft Feyenoord donderdagavond een tegenstander van Champions League-niveau. Omdat de Romeinen de pech hadden te worden ingedeeld in een groep met onder meer Bayern München en Manchester City bleef het avontuur in het miljoenenbal dit seizoen beperkt tot de poulefase. Hoewel de start met vier punten uit twee duels uitstekend was, bleek de derde plaats uiteindelijk het maximaal haalbare.

Daardoor vervolgt Roma haar weg na de winter in de Europa League. Dat doet overigens niets af aan de Europese aspiraties van de club, zo benadrukte trainer Raul Garcia tijdens de persconferentie in de aanloop naar de eerste ontmoeting met Feyenoord. ‘We willen naam maken in Europa en zullen daarvoor het maximale geven. Ons doel is daarom om ons te kwalificeren voor de volgende ronde’, liet hij optekenen.

Ook vleugelaanvaller Alessandro Florenzi, die in de perszaal van Stadio Olimpico naast zijn coach aanschoof achter de microfoons, liet tegenover de aanwezige Italiaanse media weten dat niemand hoeft te twijfelen of de Europa League wel serieus genomen wordt in Rome. ‘We willen ver komen in dit toernooi. Daar geloven we in, omdat we weten dat we een goede ploeg hebben.

Dat laatste is een understatement. Garcia kan beschikken over een selectie die bulkt van de kwaliteit en bovendien enkele wereldsterren telt, zoals bijvoorbeeld Ashley Cole, Gervinho en natuurlijk clubicoon Francesco Totti. Bovendien werd de toch al levensgevaarlijke voorhoede tijdens de afgelopen transferwindow aangevuld met Seydou Doumbia en Victor Ibarbo, respectievelijk Ivoriaans en Colombiaans international.

Dat Roma ondanks de aanwezigheid van zoveel toppers niet onaantastbaar is, blijkt uit de resultaten van de voorbije periode. In de competitie wist de ploeg sinds de winterstop slechts twee van de zeven wedstrijden te winnen, terwijl dit weekend nog doelpuntloos gelijk werd gespeeld tegen hekkensluiter Parma.

De vorm mag de laatste weken dan te wensen over laten, de Romeinen zijn ongetwijfeld vastberaden om tegen Feyenoord een ommekeer te bewerkstelligen. Bovendien is het thuisduel met de Rotterdammers voor Roma de eerste gelegenheid om de daad bij woord te voegen en aan te tonen hoe groot de Europese ambities werkelijk zijn.

Bron: Feyenoord.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login