Nieuws

AS Roma wil deal Karsdorp deze week afronden

on

Als alles volgens plan verloopt, is Rick Karsdorp speler nummer drie die de kampioensploeg van Feyenoord zal verlaten. Kuyt stopte, Elia ging naar Turkije, de verdediger is op weg naar AS Roma.

.

Fred Karsdorp keek gisteren in Rome tevreden om zich heen. De vader van international Rick Karsdorp werd, samen met zaakwaarnemer Kees Ploegsma junior, met alle egards behandeld in de hoofdstad van Italië. De 22-jarige rechtsback van Feyenoord moet nog deze week officieel speler van AS Roma zijn.

.

Het is de bedoeling dat Rick Karsdorp bij AS Roma de vervanger zal worden van Alessandro Florenzi . De 26-jarige international revalideert van een zware knieblessure en staat nog enkele maanden aan de kant. Als Florenzi terugkeert, kan hij zich ook richten op een plek op het middenveld waar hij bij voorkeur speelt. AS Roma incasseert eerdaags zelf ook vele miljoenen als Liverpool daadwerkelijk aanvaller Mohamed Salah overneemt van de nummer twee van Italië.

.

De Spaanse technisch directeur Ramón Rodríguez Verdejo, beter bekend als Monchi, verdeelde zijn aandacht tussen twee aanstaande transfers. De voormalig architect van Sevilla was bezig met het binnenhengelen van de Ivoriaanse middenvelder Jean-Michael Seri van Nice en uiteraard met de transfer van Karsdorp, die zelf met zijn vriendin Astrid Lentini op het zonovergoten Griekse eiland Mykonos verbleef.

.

De international had eerder op de dag van Feyenoord te horen gekregen dat hij, ondanks een tot 2021 doorlopend contract, mocht proberen om een persoonlijk akkoord te bereiken met AS Roma. De clubs zullen, als de laatste plooien zijn gladgestreken, een fors transferbedrag overeenkomen. Bronnen rond Feyenoord geven aan dat Feyenoord denkt aan ruim vijftien miljoen euro. Voor Feyenoord is de lucratieve verkoop van de eigen kweek de ideale kans om het huidige boekjaar, dat sluit op 1 juli, nog met fraaie cijfers af te sluiten.

.

Een bedrag van vijftien miljoen of meer, dat is nog altijd een slordige twaalf miljoen euro minder dan Ajax heeft ontvangen voor Davy Klaassen. Maar wie het minder cynisch bekijkt ziet ook een bedrag dat weleens de recordtransfer van Dirk Kuyt (17 miljoen euro) kan benaderen.

.

Fred Karsdorp, die samen met het kantoor SEG de zakelijke belangen van zijn zoon behartigt, kreeg de laatste maanden telefoontjes uit vrijwel alle grote competities. Ook na de periode dat zijn zoon op eigen initiatief in april bij technisch directeur Martin van Geel binnenstapte met de mededeling dat hij in ruil voor tekengeld best een jaartje wilde bijtekenen in de Kuip.

.

Monchi kende Karsdorp al uit de tijd dat Feyenoord in 2014 in Europa de degens kruiste tegen Sevilla, al kwam de in Schoonhoven opgegroeide rechtspoot in beide duels niet in actie. Dat was wel het geval tegen AS Roma in de knock-outfase, waar Karsdorp in Rome aan de basis stond van het doelpunt van Colin Kazim-Richards. En toen hij in oktober in de Arena met Oranje topspeler Dimitri Payet van Frankrijk aan banden wist te leggen, waren ze in Italië wel overtuigd.

.

Dat Fred Rutten de voormalig aanvallende middenvelder in 2014 wenste om te scholen tot aanvallende rechtsback, bleek achteraf een meesterzet. Karsdorp kon lang moeilijk leven met zijn omscholing, maar Rutten voorspelde hem een plek in Oranje en een miljoenentransfer in de nabije toekomst. Het eerst gebeurde dus eerder dit seizoen tegen Wit Rusland, Frankrijk en Bulgarije, de transfer naar AS Roma lijkt een kwestie van dagen geworden.
.

In Rome doen Karsdorp senior en Ploegsma junior het noodzakelijke voorwerk. De hoofdpersoon zelf spoelt straks het zand van het Griekse strand op Mykonos van zich af om zichzelf met één handtekening tot miljonair te kronen in de Serie A. Voor Feyenoord is er met Bart Nieuwkoop in elk geval een speler in de Kuip die het in zich heeft om de rol van Karsdorp over te nemen. De Zeeuw kan er echter op rekenen dat technisch directeur Martin vaan Geel nog op zoek gaat naar een extra rechtsback. 

.

Het zijn sowieso drukke tijden voor de Brabander, die vandaag al een akkoord hoopt te bereiken met FC Basel over de overname van Jean-Paul Boëtius. Later in de week kunnen Frans van Seumeren en Jordy Zuidam van FC Utrecht een nieuw en hoger bod verwachten op Sofyan Amrabat (20).

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login