Nieuws

AS Roma is het Feyenoord van Italië

on

Wat weten we van AS Roma?

In meer dan één opzicht kan AS Roma worden gezien als het Feyenoord van Italië. De Associazione Sportiva is een volksclub en in de stad zelf een stuk populairder dan Lazio Roma, met wie de giallorossi het Stadio Olimpico delen. Waar Rotterdammers zich afzetten tegen Amsterdam, boksen de Romeinen op tegen het rijkere noorden (Milaan, Turijn). Ook qua sportieve successen zijn beide clubs met elkaar te vergelijken. Net als Feyenoord, voor het laatst kampioen in 1999, wacht ook AS Roma al jaren op de landstitel. De laatste werd in 2001 veroverd.

Zijn ze in vorm?
De ploeg van de Franse trainer Rudi Garcia ligt op koers voor een Champions League-ticket, maar na vijf remises in de laatste zes duels ligt de titeldroom in duigen. Koploper Juventus geeft de voorsprong van zeven punten op de naaste belager echt niet meer weg. De generale voor het duel met Feyenoord was ronduit beroerd. Zonder de zieke Francesco Totti bleef het afgelopen zondag thuis tegen hekkensluiter Parma bij 0-0.

Op wie moeten we letten?
Nu Kevin Strootman is uitgeschakeld, moet Radja Nainggolan zich laten gelden als de stuwende kracht op het middenveld. De Belg is klein van stuk, maar met zijn hanenkam niet te missen. In de aanval is het spel afgestemd op de bedrijvige Ivoriaan Gervinho. En dan is er – mits fit – de oude meester Totti. De ‘capitano’ heeft zijn beste tijd gehad, maar schrijf hem nog niet af.

Bron: Ad.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login