Nieuws

Arnesen: ‘We moeten er naar toe om een speler voor dubbele van 20 miljoen te verkopen’

on

In een groot interview met het Algemeen Dagblad kijkt technisch directeur Frank Arnesen terug op zijn eerste half jaar bij Feyenoord. Tevens kijkt hij naar de toekomst en wil hij niet blijven hangen in de cultuur van ‘Zo doen we het al jaren’. Arnesen wil van Feyenoord wil een topclub maken, waar je spelers niet voor een paar miljoen euro kunt meenemen.

Anesen laat in gesprek met AD-clubwatcher Mikos Gouka zijn licht schijnen over het nieuwe Feyenoord Onder 21 dat vandaag (zaterdag) haar eerste competitiewedstrijd op Varkenoord gaat spelen. Rini Coolen is de hoofdtrainer. Arnesen haalde Koen Stam van AZ binnen als assistent. Inmiddels heeft O21 een keeperstrainer, een dokter etc. “De spelers die daar spelen zien daar nu: Feyenoord neemt ons dus serieus. Het is niet alleen maar blablabla. Het heden is belangrijk, maar de toekomst ook.’’

Als het gesprek over het team van O21 gaat, valt automatisch de naam van Dirk Kuyt. Kuyt die twee seizoenen Onder 19 onder zijn hoede had, maar bedankte voor Onder 21. Op de vraag wat Kuyt tegenwoordig doet laat Arnesen weten: ,,Hij zit dit seizoen bij de tweewekelijkse bijeenkomst van de scouting. Hij gaat onze elftallen onder 16, 17, 18 en 21 doorlichten en kijken wie de toptalenten zijn. Hij gaat ook nog een heel klein beetje training geven aan de pupillen omdat zijn zoontje daar ook speelt. Daarnaast gaat hij op bezoek bij clubs in het buitenland zoals Manchester City en Liverpool.”

Gouka komt ook nog terug op het kritische verhaal in AD van november 2019 waarin van binnenuit kritiek werd geleverd op de Feyenoord Academy. Arnesen laat weten dat hij met de mensen van de Academy gesprekken heeft gevoerd en dat iedereen ermee aan de slag is gegaan. “Feyenoord weet dat Ajax Scandinavische talenten van 16 jaar haalt voor zomaar 3 miljoen.” Daar kan volgens Arnesen Feyenoord niet in mee.

Om het gat te dichten met PSV en Ajax moet Feyenoord zich afvragen of het wel de juiste spelers haalt en of de jeugdspelers op Varkenoord wel goed worden opgeleid.

Arnesen: ,,Die vragen worden al jaren gesteld, maar dat moet veranderen. Ajax heeft om dit te kunnen enorm geïnvesteerd in de eigen jeugdopleiding. Wij moeten daar ook naartoe. Tevens moet de club er naar toe om een speler niet voor 20 miljoen, maar voor het dubbele te verkopen.’’

Het hele artikel in AD is HIER te lezen.

You must be logged in to post a comment Login