Nieuws

Arnesen bang voor transfer: “Pas op 6 oktober laten we Berghuis weer uit de kast’

on

Feyenoord houdt er volgens het Algemeen Dagblad rekening mee, dat voor de transferdeadline verstrijkt, er nog clubs zullen informeren naar Steven Berghuis.

Vorig seizoen hebben Sjaak Troost (door diverse media benoemd tot Sintersjaak) en Toon van ­Bodegom het jaarsalaris van Berghuis flink omhoog geschroefd naar 1,9 miljoen euro. Tevens heeft ‘team Berghuis Feyenoord verplicht om om de tafel te gaan met elke club die bereid is om meer dan 8 miljoen euro voor Stevie te betalen.

Frank Arnesen en de zaakwaarnemer van Berghuis zijn overigens duidelijk. Er is nog geen enkele club die zich officieel heeft gemeld. Over eventuele transfersommen wil Guido Albers (de zaakwaarnemer) niets zeggen: ,,De club weet wel hoe het zit.’’

Arnesen laat in gesprek met het AD weten: ,,Ik weet niet of hij zo één, twee, drie zomaar weg kan. Dat zou ik moeten navragen bij onze juridische afdeling. De afspraken die met Berghuis zijn gemaakt? Ik was daar niet bij.’’

Arnesen ziet overigens wel het gevaar van de situatie rond zijn sterspeler. ,,Steven Berghuis? Die sluiten we vanaf nu op in een kast of zo. Tot het 6 oktober is’’, zo lacht de technisch directeur de vragen van het AD weg.

Arnesen vraagt zich af of het wel verstandig voor Berghuis is om nu nog naar een andere club te vertrekken. “In deze fase zijn er vaak paniekaankopen, daar moet je als speler over nadenken.” De Deen maakt een vergelijk met Chelsea die vorig seizoen Hakim Ziyech haalde. Die deal was al maanden daarvoor beklonken. “Heel gericht en heel goed over nagedacht” Berghuis moet er volgens de td daarom voor waken dat hij geen paniekaankoop wordt en pas vertrekt als het hele plaatje klopt.

Uiteraard is dit preken voor eigen parochie. Een verkoop van Berghuis maakt Feyenoord op slag kansloos voor een strijd om de landstitel. Uiterlijk op 6 oktober is eindelijk alles duidelijk. ,,Die datum laten we Steven pas uit die kast’’, zo besluit Arnesen het gesprek met clubwatcher Mikos Gouka van het AD.

Het hele artikel is hier te lezen:

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login