Arne Slot: ‘Een knappe prestatie’

Arne Slot was na afloop van de 3-1 overwinning van Feyenoord op FC Union Berlin een tevreden mens. De hoofdcoach loofde de wijze waarop zijn ploeg de wedstrijd naar zich had toegetrokken. ‘Een knappe prestatie.’

Een dag voor de wedstrijd voorspelde Slot een lastig duel voor Feyenoord, vanwege de speelstijl van de Duitsers en het feit dat zij dit seizoen nauwelijks kansen weggeven. Toch zag de coach zijn ploeg volop gevaar stichten en was het bijna een wonder dat het bij drie goals bleef.

‘We hebben tegen een stug team veel kansen gecreëerd, en daarnaast zelf heel weinig weggegeven. Dat ze voor rust toch scoorden was vervelend en weer uit een van de eerste mogelijkheden, dat achtervolgt ons dit seizoen een beetje.’

Dat en de eerste fase na rust – ‘Toen waren we de bal te snel kwijt’ – waren de enige verbeterpunten die Slot kon aanstippen. Verder complimenteerde de coach zijn spelers voor hun prestatie, waarmee een grote stap is gezet richting Europese overwintering.

Bron: Feyenoord nl