Nieuws

Arne Slot: ‘De ene week is de andere niet’

on

Arne Slot was weliswaar dolblij met het feit dat Feyenoord donderdagavond met 1-0 van Lazio en zich daarmee kroonde tot groepswinnaar in groep F van de Europa League. Toch wenste hij de overwinning én overwintering in Europa in perspectief te blijven bezien. Ja, het was een ‘ontzettend knappe prestatie’, maar ook nu zag Slot dat het niet altijd even soepel ging.

“De ene week is de andere niet, zullen we maar zeggen”, wijst Slot op de nederlaag van een week eerder tegen Sturm Graz. Toen leidde een corner in de 93e minuut tot een tegentreffer, nu werd een corner van de tegenstander Feyenoord niet fataal. “Zo dicht zit het natuurlijk wel bij elkaar. Het niveau van alle vier de ploegen zat heel dichtbij elkaar. Dan heeft het met kleine dingen te maken of je wel of niet aan de goede kant van de score zit.”

Feyenoord zat donderdagavond dus aan de goede kant van de score, met dank aan invaller Santiago Giménez. Het duurde lang voordat de goal van de Mexicaan werd goedgekeurd, maar toen het eenmaal zo was, zorgde dat bij Slot voor de nodige opluchting. “Het was heel prettig dat ‘ie werd goedgekeurd, want het was geen wedstrijd waarin we de ene kans na de andere kans creëerden.” 

Slot vindt het ‘ontzettend knap’ dat zijn elftal, na de metamorfose van afgelopen zomer, nu zelfs in de Europa League poulewinnaar wordt. “Daar hecht ik heel veel waarde aan”, zegt de trainer, die ook aanstipte dat dat twintig jaar geleden voor het laatst gebeurde. 

Maar Slot zou Slot niet zijn als hij met beide benen op de grond blijft staan. “Tegelijkertijd zie ik, ondanks de progressie die we in de afgelopen twee maanden hebben geboekt, dat er nog ruimte is voor verbetering”, zegt hij. “Puur kijkend naar ons veldspel kun je deze prestatie niet vergelijken met de halve finale in de Conference League tegen Marseille vorig seizoen. Maar ik vind het wel ontzettend knap dat deze groep in staat is om tegen zo’n sterke tegenstander zo te vechten en te knokken en een 1-0 overwinning over de streep te trekken.”

Of de ontwikkeling van een elftal sneller gaat wanneer ze succesmomenten meemaken zoals donderdagavond, weet Slot niet. “Ik houd me graag bij de feiten. Ik zie dat het in elke wedstrijd die we spelen erg dichtbij elkaar ligt. Nu staan we eerste omdat het vandaag ook niet allemaal compleet tegenzat. Ik kijk er graag op de juiste manier naar. Het kost ons moeite om wedstrijden te winnen. Zondag wordt het ook gewoon weer een uitdaging om in Volendam weer voor drie punten te gaan. Dat is de realiteit, omdat wij – ook vanavond – niet in staat waren om tot heel veel kansen te komen.”

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply