Armenteros: ‘We hebben met z’n allen gevochten’

Hoewel de officiële blessuretijd vier minuten bedroeg tijdens de uitwedstrijd van Feyenoord tegen Vitesse, trok scheidsrechter Pieter Vink uiteindelijk bijna zes minuten extra speeltijd bij in Arnhem. Feyenoord bleef in die fase met kunst- en vliegwerk op de been. ‘We hebben met het hele team 96 minuten lang gevochten om de punten over de streep te trekken’, zei Samuel Armenteros na afloop. ‘Het was billen knijpen, maar het is toch gelukt.’

De opluchting overheerste daardoor bij de aanvaller, die in de eerste helft de assist had afgeleverd waaruit Graziano Pellè 0-2 had gemaakt. ‘Die eerste helft was heel goed’, zei Armenteros. ‘De tweede helft wisten we dat Vitesse zou komen. Ik heb met hun trainer (Peter Bosz, red.) gewerkt bij Heracles, dus ik wist hoe ze zouden reageren bij een achterstand. Voor ons was het zaak de ruimtes klein te houden. Dankzij een goede mentaliteit hebben we toch de winst gepakt.’

Dat Feyenoord met drie punten uit het Gelredome vertrok, was mede te danken aan een prima optreden van Erwin Mulder, die zijn ploeg ook in de zinderende slotfase met verschillende goede reddingen op de been hield. De doelman keek achteraf tevreden terug op het optreden van de ploeg en op zijn eigen prestatie. ‘We hebben deze overwinning zelf afgedwongen’, zei Mulder. ‘We hebben gevochten als leeuwen.’

Mulder was tegen Vitesse niet voor het eerst dit seizoen belangrijk voor zijn ploeg. ‘Daarvoor ben je ook keeper natuurlijk’, vertelde hij. ‘Voor mijn gevoel ben ik de laatste weken goed bezig, ik heb het idee dat ik stappen in de goede richting aan het maken ben. Datzelfde geldt voor het hele team. Na drie nederlagen op rij aan het begin van dit seizoen, zijn we de weg omhoog ingeslagen. Vandaag hebben we uiteindelijk terecht gewonnen. Het is niet veel ploegen gegeven om op bezoek bij Vitesse met drie punten te vertrekken, dus dat is een teken dat we goed bezig zijn.’