Nieuws

Arena wil Bekerfinale van Kuip overnemen 

on

De eindstrijd in de Nederlandse KNVB-beker wordt al sinds jaar en dag afgewerkt in de Rotterdamse Kuip. De Kuip en de bekerfinale horen gewoonweg bij elkaar, net zoals de Johan Cruijff Schaal altijd afgewerkt wordt in de Amsterdam ArenA. Dat laatste stadion zou echter een bid voorbereiden om de bekerfinale te ‘stelen’ van Rotterdam.
Dat is in ieder geval wat de journalist Jan Dirk Stouten weet te melden aan RTV Rijnmond. De Amsterdam ArenA zou naar verluidt de bekerfinale op termijn naar de hoofdstad van Nederland willen halen. De KNVB heeft met Stadion Feijenoord nog een contract tot 2017, maar de ArenA, dat het stadion overigens voor zo’n 50 miljoen euro wil renoveren, hoopt daarna kans te maken op de eindstrijd.
Een dergelijke stap zou een nieuwe klap voor De Kuip zijn, want sinds kort worden er ook al geen interlands meer afgewerkt in Rotterdam. De KNVB zou namelijk meer zien in het financiële plaatje van de stad Amsterdam. En dat terwijl de ambiance van De Kuip door veel voetbalkenners geprezen wordt.

Bron: Soccernews.nl

   
 

You must be logged in to post a comment Login